Boeing kan snart ikke lenger produsere F-15EX og F/A-18 E/F i St. Louis

De siste årene har de kommersielle feilene til Boeings kampflydivisjon utgjort en reell trussel mot fremtiden for produksjonslinjene til fabrikken i Saint-Louis, Missouri, som spesielt produserer F/A-18 E/F Super Hornet og F. -15EX.

Mens den amerikanske flyprodusenten hadde sett horisonten lysere, med kunngjøringen av en fremtidig ordre på 50 F-15EX til det israelske flyvåpenet, er det underleverandørnettverkets tur til å veie en eksistensiell trussel mot denne aktiviteten.

Faktisk kunngjorde selskapet GKN Aerospace, basert i Hazelwood, i de nordlige forstedene til Saint-Louis, som produserer nøkkelelementer for byggingen av de to Boeing jagerflyene, at de hadde til hensikt å stenge industriområdet, husets britiske mor, Melrose Industrier, som tror at det ikke lenger er økonomisk levedyktig.

Boeings jagerflydivisjon under press de siste årene

Oppdatering av 27: Boeing annonserte, som forventet, oppkjøpet av GKN, med overføring av 550 av de 600 ansatte. Transaksjonsbeløpet ble ikke avslørt, noe som tyder på at det er betydelig, sikkert over selskapets markedspris.

For Boeing har denne kunngjøringen effekten av en bombe, kanskje til og med utpressing, ettersom den amerikanske flyprodusenten har vært gjennom en vanskelig periode i rundt femten år. Boeing har faktisk slitt siden begynnelsen av 2010-tallet med å opprettholde aktiviteten ved sin Saint-Louis-fabrikk, som sysselsetter 16.000 XNUMX personer, for å produsere flyprodusentens jagerfly.

Boeing Missouri Line
Produksjonslinjen Super Hornet og Eagle i St. Louis, Missouri, sysselsetter nesten 16 000 personer.

De påfølgende valgene av Lockheed Martin for F-22, deretter for F-35, etterfulgt av Northrop Grumman, for B-21, har faktisk erodert ordreboken, en gang det amerikanske og saudiske flyet, Qataris , Kuwait og australiere, levert.

Enda verre, den amerikanske marinen har i flere år kunngjort at den ønsker å sette en stopper for Super Hornet-ordren, som bare overlever gjennom kongressens inngripen, mens F-15EX-ordren til det amerikanske luftvåpenet har fortsatt å nedgang, fra mer enn 200 fly som opprinnelig var planlagt, til 144, deretter 98 fly, i dag.

I denne sammenhengen utgjorde den israelske kunngjøringen av en fremtidig ordre på 50 F-15EX, i en total ordre på 18 milliarder dollar, et friskt pust for flyprodusenten, i påvente av beslutninger om NGAD-programmet til det amerikanske luftvåpenet, og US Navy, selv om sistnevnte nylig annonserte sin intensjon om å utsette det noen år.

GKN Aerospace-trusselen kan føre til at Boeings Saint-Louis-fabrikk stanser driften allerede i 2025.

Vi kan godt tenke oss, i denne sammenheng, at kunngjøringen fra Melrose Industries, vedr opphør av aktivitet, fra 2025, av GKN Aerospace, utgjør en trussel som Boeing gjerne ville ha klart seg uten i dag.

GKN Aerospace
GKN Aerospace produserer superplast som er essensielt for konstruksjon og vedlikehold av F-15 og F/A-18.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Underleverandørkjede for forsvarsindustri

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler