Cæsarpistol er et mareritt, sier russiske skyttere

Uansett hva som kan sies, har vestlige hærer ikke opplevd, siden Korea-krigen, virkelige høyintensive, langsiktige engasjementer. Som sådan var Golfkrigen i 1991, ofte fremsatt for å rettferdiggjøre voldgift gjort av Vesten når det gjelder hærer, utstyr og doktriner, for kort og for spesifikk til å trekke reelle konklusjoner fra den.

I denne sammenhengen er krigen i Ukraina, siden februar 2022, en mulighet for de samme vestlige hærene til å konfrontere utstyret deres, så vel som, på en bestemt måte, deres doktriner med virkeligheten. Dette var en mulighet til å gå tilbake til visse sikkerheter, spesielt angående den antatte relative effektiviteten til vestlig utstyr fremfor mer rustikk russisk utstyr.

Denne krigen viste også artilleriets avgjørende rolle i denne typen konflikter. På dette området har de nye europeiske systemene, utstyrt med et 52 kaliber rør og mer avanserte siktesystemer, vist sin store effektivitet, sammenlignet med russisk utstyr, men også mindre effektivt amerikansk eller britisk utstyr.

Cæsarkanonen lastebil montert, av fransk design, skinner spesielt i denne konflikten. En tid som anses for lett og utilstrekkelig beskyttet, sammenlignet med den svenske Archer, eller mindre mobil i vanskelig terreng, enn den tyske Pzh2000, sistnevnte har vist, ved flere anledninger, all effektiviteten til konseptet.

Men hvis ukrainerne noen ganger har sendt motstridende meldinger om dette systemet, viser et nylig nettintervju, på Telegram, med russiske skyttere, at det i dag er det mest fryktede systemet, og det som såret dem mest.

Noen ganger motstridende meldinger angående Cæsarkanonen som kommer fra Ukraina

I dag stiller de ukrainske hærene rundt femti Caesars, inkludert 19 i 8×8-versjonen levert av Danmark, og 32 i 6×6-versjonen av Frankrike. Disse skal i 2024 motta 78 nye Caesar 6×6, finansiert i fellesskap av Paris, København og Kiev.

Cannon M-777 Ukraina
Ukrainske styrker mistet mer enn halvparten av M777-kanonene levert av USA, sammenlignet med mindre enn 15 % av Cæsar-våpenene deres.

Meldinger om Cæsars kampeffektivitet fra ukrainske hærer har imidlertid tidvis vært motstridende. For noen måneder siden, en ukrainsk artillerist forklarte franske journalister, at den amerikanske M777-slepepistolen var mer effektiv, fordi den lettere kunne skjules, og på denne måten motstå droneangrep, og fordi den var for kompleks å bruke og vedlikeholde.

Disse erklæringene hadde også ført til at det ukrainske forsvarsdepartementet publiserte en uttalelse for å motsi oberst Yan Iatsychen, sjef for den 56. motoriserte infanteribrigaden, og uttrykker sin fulle tilfredshet med CAESAR. Fakta ga ham imidlertid ikke rett, spesielt ved å sammenligne tapene mellom de to systemene.

For noen dager siden, Alexander Zavitnevych, leder av komiteen for nasjonal sikkerhet, forsvar og etterretning i det ukrainske parlamentet, Rada, hadde rost Cæsar, spesielt i hendene på artilleristene fra den 55. artilleribrigaden, som da hadde ansvaret for å beskytte Zaporozhye-teatret.

Han presiserte imidlertid at de støter på problemer med vedlikehold i operativ tilstand (MCO), en vanskelighet som KNDS-France og ukrainske myndigheter jobber aktivt med. Samtidig indikerte han at mobiliteten til den franske kanonen ble undergravd i perioder med mye regn, vår og høst.

Vitnesbyrdet fra et russisk artilleri om utviklingen av ukrainsk artilleri

Om disse emnene gir intervjuet med russiske artillerister, utført av andre milbloggere, en utfyllende og svært opplysende visjon om oppfatningen av effektiviteten til ukrainsk artilleri, men også den franske Cæsars.

01ukraine våpen 01 lqgz videoSixteenByNine3000 v2 Artillery | Forsvarsnyheter | Kanon båret
Veldig effektiv, den tyske Pzh2000 er også mye dyrere enn en Caesar, noe som gjør det umulig å oppnå en effektiv kritisk masse på engasjementslinjen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Artilleri | Forsvarsnyheter | Kanon båret

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

3 Kommentarer

  1. Hei Fabrice,

    På verden leste jeg at Tyskland og England har et felles prosjekt for å utvikle fjernstyrte haubitser med hjul på 155 millimeter kaliber som skal monteres på Boxer pansrede kjøretøy. På den ene siden, vil den konkurrere med Cæsaren? På den annen side, har Frankrike tatt tiltaket fra den tyske offensiven siden Scholz kom til makten som har som mål å gjøre Tyskland til den europeiske regjerende makten uten å dele med Frankrike? En offensiv som vi ikke har sett siden andre verdenskrig, uten ordspill.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler