600 til 1000 ATACMS-missiler for Ukraina: hvorfor en slik U-sving av USA?

Vil amerikanske ATACMS-missiler være den etterlengtede game-changer i Ukraina? Det er fullt mulig. Faktisk, etter en svært etterlengtet avstemning av det amerikanske representantenes hus, for å frigi konvolutten på 95 milliarder dollar for Taiwan, Israel og Ukraina, for tre dager siden, var det Senatets tur i dag til å gjøre det samme.

Ikke overraskende validerte han loven, slik at Joe Biden kunne kunngjøre den. Dette tok ikke lang tid, siden en time etter senatoravstemningen tok den amerikanske presidenten ordet for å kunngjøre at loven var kunngjort, og gjorde det mulig å frigi blant annet 60.8 milliarder dollar i militær støtte til Ukraina.

I tre dager hadde flere kunngjøringer antydet at Washington forberedte seg på å levere ATACMS ballistiske missiler, implementert av HIMARS-systemer, til Ukraina, en ammunisjon som lenge har blitt bedt om av Kyiv for å nå viktige mål, i dybden av den russiske enheten utplassert i Ukraina.

Joe Biden kunngjør levering av tusen ATACMS-missiler til Ukraina

Ingen, derimot, forutså at USA forberedte seg på å levere 600 til mer enn tusen av disse $1,5 millioner-missilene til de ukrainske hærene, noe som ga dem mellomdistanse ildkraft, uten tilsvarende i dette teateret.

ATACMS missiler
MGM-140 ATACMS er et ballsittisk missil med en rekkevidde på 300 km, som bærer enten en eksplosiv ladning for å treffe festninger, eller 300 undervåpen mot grupperinger av styrker og ressurser.

Kunngjøringen har effekten av et jordskjelv i denne konflikten. Faktisk, med så mye ammunisjon av denne typen, vil ukrainerne være i stand til å angripe de viktigste stedene, konsentrasjoner av styrker, logistiske depoter og kritisk infrastruktur, over hele det ukrainske territoriet på russiske hender, inkludert på Krim.

Med andre ord, så lenge Washington forsyner ukrainerne med presis målrettingsinformasjon, som er sannsynlig, vil Moskva fra det øyeblikket ikke lenger ha muligheten til å forberede offensiver eller manøvrer, inkludert i dybden av sin enhet, i hele dette territoriet , noe som gjør utførelse av en offensiv svært usannsynlig.

Et dyptgripende skifte i den amerikanske posisjonen som til nå motsatte seg leveringen av ATACMS

Fremfor alt representerer denne kunngjøringen et stort skifte i Washingtons holdning til dette emnet. Det hvite hus og Pentagon var faktisk til nå motstandere av at dette ballistiske missilet ble sendt til Ukraina, i frykt for en eskalering fra Moskvas side.

himars
HIMARS-systemene levert til Ukraina fra 2022 vil gjøre det mulig å utplassere AtACMS-missiler, med en annonsert rekkevidde på 300 km, i stand til å nå hele det ukrainske territoriet kontrollert av de russiske hærene.

Å flytte fra en slik reservert posisjon til et slikt volum av ildkraft krever derfor en amerikansk respons som står i forhold til den opplevde trusselen. Spesielt siden Det hvite hus ikke er den eneste som har gjort et radikalt skifte i dette emnet de siste dagene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiske missiler | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler