Det mulige salget av 120 VBCI 2-er til Qatar kan føre til andre på kort sikt.

I desember 2017 kunngjorde Paris og Doha signeringen av en intensjonsavtale knyttet til Qatars anskaffelse av 490 VBCI 2, for pansrede infanteristridskjøretøy Mk2, som skal anskaffes fra Nexter, med en konvolutt fra €1,5 til € 2 milliarder.

Forhandlingene var imidlertid spesielt vanskelige rundt denne kontrakten, også hemmet av andre spenningsområder mellom de to landene. To til senere, i 2019 kunngjorde Doha slutten av forhandlingene, og dens ambisjon om å gå til en annen løsning, den tyske bokseren blir ofte avansert.

Forholdet mellom Frankrike og Qatar har forbedret seg siden den gang, spesielt på grunn av fransk deltakelse i å sikre fotball-VM i 2022, organisert i landet, og satte VBCI tilbake i søkelyset, uten at vi vet om, ja eller ikke, Qatar faktisk vil vende seg til denne modellen. Det ser ut til at avgjørelsen i denne saken nå er nær, mens, ifølge nettstedet LaTribune.fr, Doha kunne snart bestille 120 VBCI fra KNDS-France.

120 VBCI 2 for Qatars væpnede styrker i sluttforhandling

I følge det franske nettstedet for økonomisk informasjon, svært nær industrielle spørsmål i den nasjonale forsvarssfæren, har Qatar faktisk bedt KNDS-France om et endelig forslag knyttet til 120 VBCI i CT40-evolusjon, for å utstyre 2 av de 6 mekaniserte bataljonene landets infanteri.

VBCI 2
VBCI 2 som tilbys i Qatar er utstyrt med CT40-tårnet og en 13 hk Volvo D600-motor.

De andre fire bataljonene ville være utstyrt med tyske og tyrkiske panserkjøretøyer, Boxer 8×8 designet og bygget av ARTEC GmbH, et joint venture som samler KNDS-Deutschland (tidligere Krauss-Maffei Wegmann), Rheinmetall Landsystem og Rheinmetall Nederland, og en VCI fra tyrkiske BMC, et selskap 49% eid av Qatar. Vi kjenner ikke den nøyaktige sammenbruddet av denne forsamlingen.

VBCI foreslått av KNDS-France er basert på VBCI 2-modellen, et pansret kjøretøy som bruker et redesignet karosseri av VBCI, men med en kraftigere Volvo D13 600 hk-motor, samt vetronics og en ny generasjon tårn. Dette vil være basert på T40-tårnet, bevæpnet med den fransk-britiske CT40-kanonen, som spesielt utstyrer Jaguars of the Army, og Ajax of the British Army.

Beskyttelsesnivået til VBCI er også forbedret, spesielt mot miner og improviserte eksplosive enheter (IED for det engelske akronymet), og det holder seg under effektivitetsterskelen på 8 tonn per aksel for mobilitet på hjul, med en kampmasse på 32 tonn og et kraft-til-vekt-forhold på 18,75 hk per tonn. Til slutt gir den styrende bakakselen VBCI 2 økt mobilitet, spesielt i ulendt terreng eller i et urbant miljø.

En ordre fra VBCI som kan føre til andre for KNDS-Frankrike

Selv om det har vist seg veldig effektivt i kamp, ​​spesielt i asymmetriske teatre som Mali, har den franske VBCI til nå ikke møtt den forventede suksessen på den internasjonale scenen. Hæren er i dag fortsatt den eneste operatøren av det pansrede kjøretøyet KNDS France. Dermed ble den siste av 628 VBCI i tjeneste med de franske væpnede styrker levert i 2015.

KNDS-Frankrike fabrikk
Industriell produksjon av VBCI opphørte i 2015.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 kampkjøretøy for infanteri | Forsvarsnyheter | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. Hva skiller VBCI2 fra Jaguar når det gjelder rustning... VBCI er godt beskyttet mot miner, ok, men det er fortsatt veldig høyt. Det ekstra tårnet hjelper ingenting. Jeg er ikke militær. Men det gir meg ikke full tillit til å ta skudd mot front. Når du ser CV90 virker den mer solid.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler