Den fremtidige kinesiske H-20 strategiske bombeflyen skremmer ikke amerikansk etterretning. Har de rett?

Det nye strategiske bombeflyet H-20, som skal erstatte den ærverdige H-6 innenfor det kinesiske luftforsvarets bombeflyenheter, vil bli avduket i løpet av få uker. Dette er hva som ble avslørt for noen uker siden av Nestkommanderende for luftvåpenet til People's Liberation Army, Wang Wei, kunngjorde i et intervju gitt til Hong Kong Commercial Daily.

Forventet i flere år, må H-20 merke en dyp evolusjon av den kinesiske kjernefysiske triaden, ved å gi det et fly med meget lang rekkevidde, som også er potensielt snikende, noe som gjør det til det andre verdensflyvåpenet som utplasserer denne typen midler, etter USA.

Selv om det er svært lite informasjon tilgjengelig om dette programmet, ser ikke de amerikanske etterretningstjenestene ut til å frykte særlig ankomsten av den nye enheten, selv om den er nært forestående. Faktisk, under et intervju gitt til amerikanske journalister, antydet en tjenestemann fra disse tjenestene at H-20 ikke ville ha egenskaper som kan sammenlignes med den amerikanske B-21 Raider.

Imidlertid er tilliten som Pentagon viser på dette emnet berettiget. Dette minner om det som regelmessig ble avslørt, for noen år siden, angående andre kinesiske utstyrsprogrammer, slik som Type 052D destroyere eller J-20 jagerfly, mens sistnevnte nå utgjør emner av markert bekymring, for denne samme Pentagon.

Den svært etterlengtede kinesiske H-20 strategiske bombeflyet og dens forventede ytelse

Kunngjort som nært forestående i flere år, har den kinesiske H-20 fortsatt ikke tatt i bruk. I tillegg er programmet spesielt ugjennomsiktig på den offentlige scenen, slik at de fleste nøkkelelementene som utgjør dette strategiske bombeflyet fortsatt er ukjente.

H-20 strategisk bombefly erting 2022
På sidelinjen av det nye året, i 2022, ga den kinesiske luftfartsindustrien ut en teaser for H-20, som replikerte den som ble brukt av Northrop-Grumman, for B-21.

Ifølge amerikansk etterretning ville den ha formen av en flygende vinge, noe som ser ut til å ha blitt bekreftet av kinesisk kommunikasjon. Denne konfigurasjonen antyder at den derfor er designet, i likhet med amerikanske B-2 Spirit og B-21 Raider, for å være utstyrt med avansert stealth.

Formen på den flygende vingen, faktisk, ved fravær av utstående kanter og vertikale og horisontale plan, har en tendens til å redusere den radarekvivalente overflaten til enheten, så vel som resonansfenomenene som utnyttes av lavfrekvente UHF-radarer eller VHF.

Utover denne nære sikkerheten er informasjonen på enheten i beste fall anslag publisert av visse etterretningstjenester. Dermed anslår Pentagon at H-20 vil ha en rekkevidde på 8 km, med en nyttelastkapasitet på over 500 tonn.

På samme måte er det også sannsynlig at flyet vil utvikle seg med høy subsonisk, og at det vil bli brukt av PLA, både for strategiske angrep, som erstatter H-6N, og for langdistanse marineangrep, som erstatter H-6J .

Pentagon-etterretningen anslår at amerikanske B-2 og B-21 vil være overlegne H-20.

Utover denne svært begrensede informasjonen, er H-20 under absolutt blackout fra kinesiske myndigheter og produsenten, Xi'an. Pentagons etterretningstjenester ser derimot ut til å vite litt mer om dette.

B-21 Raider
Første flyvning av B-21 Raider. Det amerikanske flyvåpenet planlegger å anskaffe rundt hundre av disse flyene, for å erstatte først B-1 Lancer, deretter B-2 Spirit og B-52 Stratofortress.

En tale på betingelse av anonymitet til utvalgte journalister fra den amerikanske forsvarspressen, sa en etterretningstjenestemann i Pentagon at Pentagon var ikke "spesielt bekymret" for ankomsten av H-20 i månedene eller årene som kommer.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 strategiske bombefly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. Apropos skjevhet, vær forsiktig så du ikke gjengir den på Russland heller. Ved å spise deres propaganda, trodde vi feilaktig at materialet deres var fantastisk.
    I dagslys er det mindre tydelig.
    Og siden den kinesiske måten å gjøre ting på fortsatt er litt "sovjetisert", risikerer det å skape en del overraskelse når ting bryter ut mot Taiwan.

    Vi husker de endeløse India/Kina trefningene før rafales ankommer. Siden den gang er det ikke så mange kinesiske fly som flyr i denne sektoren (Ladackh)

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler