SAMP/T Mamba vs Patriot PAC-3 i Saudi-Arabia? Det er faktisk mulig…

Fram til 21. mars 2024 ble SAMP/T Mamba og PAAMS luftvern- og antiballistiske systemer, og Aster-familiens luftvernmissiler, oftest ansett på den internasjonale scenen som sekundære aktører.

Hvis MBDAs Aster 15 og 30 utstyrer mer enn førti overflateskip, og 23 landbaserte bakke-luft-batterier, i rundt ti land, er systemet langt fra å overskygge American Patriot, hvorav mer enn 280 batterier ble kjøpt av rundt tjue land , mens SM-2 og marine-ESSM også utstyrer skipene til rundt tjue marinesoldater.

Disse systemene kan stole på auraen av effektivitet rundt amerikansk utstyr, men også på den berømte "Combat proven", som spiller en avgjørende rolle i anskaffelsen av forsvarsutstyr på den internasjonale scenen. Motsatt var Aster-missilet og Mamba- og PAAMS-systemene, selv om de hadde vist utmerket ytelse under tester og øvelser, uengasjerte.

Mamba-batteriet sendt av Roma og Paris til Ukraina, og bruken av Aster av britiske, franske og italienske destroyere og fregatter, mot Houthi-droner og kryssermissiler, har i flere måneder gjenopprettet bildet av disse systemene, og disse har vist seg utmerket. effektivitet, og har ingenting å misunne amerikansk utstyr.

Men det var utvilsomt den vellykkede avskjæringen, 21. mars, av tre Houthi antiskips ballistiske missiler, av den franske fregatten Alsace, som på noen få timer forvandlet bildet av det franske missilet og tilstøtende systemer på den internasjonale scenen. I løpet av noen få minutter hadde Asteren sluttet seg til Patriot i feltet av kampbeviste antiballistiske systemer.

Ny anti-ballistisk suksess av Aster 30 og Rødehavsmissilet av den britiske ødeleggeren HMS Diamond

Siden den gang har Aster 30-missilet bekreftet at den vellykkede avskjæringen av de tre ballistiske Houthi-missilene av Alsace verken var tilfeldig eller engang heldig. Den 24. april gjennomførte den britiske destroyeren HMS Diamond, en av de 6 type 45 anti-fly destroyerne av Daring-klassen, nær de franske og italienske Horizon-fregattene. avskjæringen av ytterligere to Houthi ballistiske missiler.

Type 45 Sea Viper e1622818312390 Luftvernforsvar | Forsvarsnyheter | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vs Patriot PAC-3 i Saudi-Arabia? Det er faktisk mulig... 6

Houthi-missiler rettet mot MV Yorktown, et amerikansk-flagg skip, med 18 besetningsmedlemmer av amerikansk nasjonalitet, og fire av gresk nasjonalitet, om bord.

HMS Diamond brukte sitt Sea Viper-system, den britiske betegnelsen PAAMS (Principal Anti Air Missile System), for å lykkes med å avskjære de to Houthi ballistiske missilene, hver etter en differensiert og samtidig angrepsbane.

Noen minutter senere ble Sea Viper, sammen med den britiske destroyerens 30 mm kanoner og Phalanx-system, igjen brukt for å motvirke et angrep fra fire Houthi-droner mot det samme målet.

Dette er utvilsomt nok en viktig suksess for det europeiske overflate-luft-systemet, og for Aster 30-missilet, spesielt siden dette ikke a priori er versjonen beregnet på ballistisk avskjæring.

Dessuten må de britiske Type 45 destroyerne snart utvikle seg for å motta denne utvidede antiballistiske evnen gjennom Aster Block 1-missilet, deretter, i fremtiden, Block 1NT, designet for å avskjære missiler med en rekkevidde på 1 km.

Saudi-Arabia ville søke et europeisk alternativ til Patriot-systemet, ansett for dyrt

Uavhengig av denne suksessen, ville Riyadh nylig ha påtatt seg å innlede visse konsultasjoner med europeiske produsenter for å anskaffe nye luftvernsystemer. Det er det i alle fall hva nettstedet intelligenceOnline.fr tror det vet, det er sant at de ofte er godt informert om denne typen emner.

Patriot PAC 3 e1684245912115 Luftvernforsvar | Forsvarsnyheter | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vs Patriot PAC-3 i Saudi-Arabia? Det er faktisk mulig... 7

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Luftvernforsvar | Forsvarsnyheter | Saudi-Arabia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

  1. For ikke å nevne at Patriot er kjent for sin blah-målretting som krever å kaste to missiler per avskjæring……
    Vi så at på mamba er det OS (også respekt for Alsace for å ha kastet 3 aster på 3 missiler...det er fortsatt dumt og det er ikke tid om det går i stykker...det er uttrykk for tilliten de har til aster 30)

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT