Er russisk seier i Ukraina uunngåelig, i fravær av raske forhandlinger?

"Ukrainerne kan ikke vinne denne krigen, de må forhandle." Denne diskursen har i flere uker invadert vestlige medier og det politiske landskapet, båret av begge militære og etterretningseksperter, at politiske ledere, passerer gjennom filosofer og selvfølgelig et stort antall mer eller mindre kompetente kommentatorer om dette emnet.

For å høre disse talene, noen ganger troverdige og argumenterte, har ikke Ukraina lenger midler i dag til å motstå russisk press, mens Moskva har vært i stand til å mobilisere sin industrielle, økonomiske og sosiale kapasitet, samtidig som den har holdt befolkningen under kontroll for å unngå enhver opposisjon.

Så, er Ukraina faktisk dødsdømt, og bør det fra nå av prøve å åpne forhandlinger med Kreml? Som ofte er tilfellet, siden starten av denne konflikten, har talene om dette emnet ignorert noen av parameterne rundt slike hypoteser, for å komme til konklusjoner som noen ganger er tvilsomme, eller i det minste som ville ha nytte av å være mer nyanserte. .

En maktbalanse som utvikler seg til fordel for Russland

Det er ubestridelig, i dag, at den nåværende dynamikken i denne konflikten i stor grad er til fordel for de russiske hærene. Dette er dessuten ikke overraskende. Fra januar 2023, informasjonen om russiske myndigheters overtakelse av landets forsvarsindustrielle eiendeler, skisserte utsikter som, i fravær av en massiv og rask vestlig reaksjon, ville føre til en forverring av maktbalansen til fordel for Russland, på relativt kort sikt.

Russisk seier i Ukraina spilles på Uralvagonzavod
Allerede i januar 2023 ble det slått fast at Russland hadde transformert sine forsvarsindustrielle eiendeler for å støtte en langsiktig konflikt.

På samme måte en gang var det klart at den russiske opinionen forble under Kremls kontroll, til tross skremmende tap påført av dens hærer engasjert i Ukraina, var det sikkert at den menneskelige maktbalansen raskt ville utvikle seg til fordel for de russiske hærene.

Faktisk, i første kvartal av 2023, mens media og politikere virket overbevist om effektiviteten av den kommende ukrainske motoffensiven, var alle elementene som siden har skapt den nåværende situasjonen kjent, selv om de oftest ble ignorert. frivillig eller ikke.

Dette var også tilfellet for strategien som ble brukt av Kreml for å oppnå seier i Ukraina. Faktisk, siden våren 2022, og vissheten om at tapene registrert på russisk side ble innrømmet av opinionen, ble det fastslått at Moskva var fornøyd med en utmattelseskonflikt, regnet med det faktum at Russland hadde større midler til å erstatte disse tapene enn Ukraina, mens vestlig bistand absolutt ville være begrenset i tid og ukrainske demografiske ressurser var betydelig lavere.

Er Kreml klar til å forhandle i Ukraina, når de tror de kan oppnå total seier?

Med andre ord, fra starten av 2023 var alle brikkene på plass for å forstå at Russland hadde gått inn i en langsiktig konflikt, med mål om å bruke, og igjen bruke, det ukrainske defensive potensialet for å gripe hele landet.

Som sådan, hvis Kreml var fornøyd med erobringen av bare en del av Ukraina, ville de russiske hærene ha forblitt forankret på Surovikin-linjen, noe som tillot dem å gjenopprette en bærekraftig valutakurs på lang sikt, i møte med ukrainsk hærer, mens de beskytter det erobrede terrenget.

Kamp ved Bakhmut
Russiske offensiver, som i Bakhmut, viser at Kreml ikke er fornøyd med dagens situasjon. Det er derfor svært usannsynlig at han vil gå med på å forhandle noen status quo.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 Russisk-ukrainsk konflikt | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Massiv støtte til Ukraina er den eneste fornuftige politikken.
    Budsjettinnsatsen forblir moderat, hvis den er godt fordelt mellom medlemslandene, og blir delvis kompensert av eksportmulighetene som genereres av "kampbevist".
    Alt dette uten å utgyte en eneste dråpe europeisk blod og redusere vår avhengighet av det amerikanske militær-industrielle komplekset.

    Det er fortsatt en helvetes avtale, mange land ville drømme om å kunne blø sine motstandere slik til en så liten kostnad.

    Og for å avslutte med en litt mindre kynisk tone, må vi ikke glemme at i motsetning til Afghanistan på 80-tallet, bevæpner vi denne gangen ikke gale islamister, men et eurofilt liberalt demokrati, et vennlig land.

  2. Dessverre er ikke den politiske viljen der, så lenge bankfolk dikterer politikk, vil det ikke investeres i militære midler, «demokratiene» som våre kjære bankfolk har finansiert på frihandelens alter har bevæpnet seg i høy fart i flere år og hjemme (heldigvis er vi rike land) er vi overveldet av bekymringene for å spare for å betale tilbake statsgjeld av penger som vi ikke vet hvordan de blir sløst bort! vi blir fortalt om PANG for 2040 mens trusselen er der i dag, ikke noe prosjekt (MGCS, FCAS, GCAP, eller til og med europeiske hypersoniske missiler?) utføres seriøst med de akselerasjonsskuddene som er nødvendige for å være enig med en økning i bistand til Ukraina og hærer som er verdig navnet, kreves investeringer i hærbudsjettet for de 6 store europeiske landene (Tyskland, Spania, Frankrike, Storbritannia, Italia og Polen), i størrelsesorden 4 til 5 % av BNP , unntatt bare Polen som spilte spillet fordi det oppfattet trusselen veldig godt (pluss en erfaring med 50 år med russisk okkupasjon), de andre er fornøyd med erklæringer og litt handling, men ingen reelle avgjørelser verdig navnet, dagen da i faktum at disse landene vil ha bestemt seg for å vie seg til forsvar (endelig en ekte CED og en reell reindustrialisering), så ja den dagen vil Putin tenke å sette seg ned ved et forhandlingsbord og i forlengelsen av Xi Jinping for å tenke på en handling mot Taiwan, faktisk ondskap for godt ville være en ankomst av Trump til Det hvite hus i håp om at det ville forårsake et elektrisk sjokk... som de sier "håp gir liv"

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler