F-35 beveger seg lenger bort fra De forente arabiske emirater

I begynnelsen av desember 2021 kunngjorde De forente arabiske emirater og Frankrike signeringen av en historisk kontrakt på 14 milliarder euro knyttet til blant annet anskaffelse av 80 fly Rafale F4 for å erstatte UAE Mirage 2000-9.

Denne avgjørelsen fulgte suspensjonen, av Joe Biden, av en potensiell kontrakt med USA om kjøp av 50 F-35A og 9 MQ-9B Gardian dronesystemer, av Abu Dhabi, i januar 2021. For den amerikanske presidenten, sikkerheten kravene til eksport av F-35A ble faktisk ikke oppfylt av UAE, selv om de hadde tildelt kinesiske Huawei kontrakten for utplassering av 5G i landet .

Siden den gang har Emirati F-35A ved flere anledninger blitt invitert inn i nyhetene, enten for å kunngjøre gjenopptakelse av forhandlingene om dette emnet, eller for å notere det åpenbare fraværet av fremgang på dette området. Som sådan gir ikke de årlige forhandlingene mellom Abu Dhabi og Washington denne uken mye grunn til optimisme for Lockheed Martin.

F-35 fraværende fra de årlige forhandlingene mellom Washington og Abu Dhabi

En effet, rapporten om disse forhandlingene, mens den rapporterer betydelige fremskritt innen det sivile industrielle og teknologiske feltet, så vel som rundt fremtidige amerikansk-designede Gardian-droner, nevnes det ikke noe om den amerikanske stealth-jageren.

Trump 6. januar 2021
Donald Trump signerte Emirati-ordren om blant annet 50 F-35A, dagen før hans overføring av makt til Joe Biden.

Husk at to uker etter kunngjøringen av bestillingen for 80 Rafale med Frankrike hadde emiratiske myndigheter offentliggjort slutten av forhandlingene med USA angående F-35. I følge Abu Dhabi hadde det ikke vært noen fremgang i løpet av et år med forhandlinger, etter at Joe Biden suspenderte denne kontrakten, noen dager etter tiltredelsen.

Faktisk lover fraværet av referanse til F-35 i disse årlige diskusjonene sannsynligvis ikke godt for denne kontrakten, og kanskje for de spesielle forbindelsene som opprettholdes av De forente arabiske emirater, så vel som Saudi-Arabia, med USA, i denne regionen.

Spøkelset av tilnærming mellom De forente arabiske emirater og Kina

Hvis denne informasjonen er bekymringsfull for Washington, er det ikke en overraskelse, langt ifra. Faktisk, ikke bare kinesiske Huawei har fullført kontrakten knyttet til 5G-nettverket i UAE, men Abu Dhabi og Beijing har kommet nærmere hverandre på mange områder i tre år nå.

Dermed ble de første kinesiske Hongdu L-15A Falcon avanserte treningsflyene, bestilt av UAE Air Force, levert i 2023, og deltar allerede i utdanning og trening av jagerpilotene deres.

Hongdu L-15A Falcon
UAE har bestilt 48 Hongdu L-15A Falcon avanserte trenerfly fra Beijing.

Men det er, uten den minste tvil, forhandlingene som er innledet mellom de to landene, angående mulig bygging av en kinesisk militærbase i landet, i stand til å være vertskap for styrker fra People's Liberation Army, som har en tendens til å forhindre enhver fremgang på F- 35 i dette landet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler