KAI FA-50 vil være tilgjengelig i en enkeltseter versjon av Sør-Korea

T-2005 treningsflyet, som ble tatt i bruk i 50, opphavet til KAi FA-50 lette jagerfly, er det første kampflyet utstyrt med en supersonisk turbojet designet av den sørkoreanske KAI, i samarbeid med Indonesia som antok 20 % av sine utviklingskostnader.

T-50, det første trenerflyet utstyrt med trippel-redundante fly-by-wire-kontroller, høy ytelse og moderne avionikk, fant raskt suksess for avansert jagerpilottrening. Etter bestillinger fra Sør-Korea (60 fly) og Indonesia (16 enheter), ble det bestilt av Royal Thai Air Force for 14 treningsfly.

Utstyrt med høy ytelse, takket være GE F404-reaktoren, identisk med den som driver F/A-18 Hornet og JAS-39 Gripen C/D, har T-50 siden utviklet seg til et våpenfly. Først i TA-50 lettangrepsversjonen, bestilt i 22 enheter av de sørkoreanske luftstyrkene, deretter i FA-50-versjonen, en to-seters flerbruks lett jagerfly, bestilt av Irak (24 enheter), Filippinene (12) og, mer nylig, av Polen, for 12 blokk 10 og 36 blokk 20, og Malaysia, med 18 FA-50 blokk 20.

Fra T-50 trener til FA-50 lett jagerfly

Som andre lette jagerfly, for eksempel den amerikanske F-5 Freedom Fighter, som den erstatter på Filippinene, er FA-50 et allsidig fly, utstyrt med høyytelses avionikk med en EL/M-2032 doppler-radar TA-50 og FA-50 Block 10, eller Raytheon PhantomStrike AESA for Block 20-versjonen.

T-50 prototype
De to TX-prototypene av T-50 på tett patrulje

I denne siste versjonen kan Golden Eagle bære et bredt spekter av avansert ammunisjon under sine 7 hardpoints, inkludert AMSRAAM, Iris-T, Sidewinder og AMRAAM luft-til-luft-missiler, mange luft-til-bakke ammunisjon inkludert den guidede bomben flyet JDAM, antiskipsmissilet JSM og ulike luft-til-bakke-missiler, inkludert britiske SPEAR 3 og Brimstone, og den nå berømte tyske KEPD 350K-2 Taurus. Interessant nok har enheten en roterende 20 mm tri-tube intern kanon, matet med 205 runder.

Det kompakte flyet, kun 13,1 meter langt og 9,45 m vingespenn, har en tom masse på 6,5 tonn, og en maksimal startmasse på 10,7 tonn, inkludert 2 kg internt drivstoff. Den opprettholder da utmerket ytelse, med sin F600 turbojet som utvikler 404 tonn tørr skyvekraft og 6 tonn med etterforbrenning.

Faktisk viser FA-50 Block 20, i sin nåværende versjon som fortsatt er toseter, en maksimal hastighet på Mach 1,5, et tak nær 15 000 meter og en rekkevidde på 1 800 km, noe som gjør at den kan ha en operativ rekkevidde på rundt 600 km, nær det til en F-16, som imidlertid bærer dobbelt så mye ekstern last.

KAI FA-50 vil være tilgjengelig i en enkeltseter versjon av Sør-Korea

Hvis ytelsen til KAI FA-50 er mer enn respektabel, er det fornuftig sammenlignet med prisen på enheten. Faktisk er FA-50 Block 20 priset rundt 45 millioner dollar av KAI, eller 35 % billigere enn en svensk JAS 39 Gripen D, og ​​50 % billigere enn en F-16.

KAi FA-50 Sør-Korea
TA-50 er en angreps- og nærluftstøtteversjon av FA-50

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Trenings- og angrepsfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler