Verneplikt, 3 % BNP: Boris Pistorius har store ambisjoner for Bundeswehr

Utnevnt i januar 2023 av Olaf Sholz, på ruinene av Christine Lambrecht-episoden, ble Boris Pistorius, den tyske forsvarsministeren, raskt en ledende politisk skikkelse, enten på den nasjonale, europeiske og internasjonale scenen.

Spesielt frivillig grep han søknaden fra Zeitenwende til den tyske kansleren, denne konvolutten på 100 milliarder euro som ble lovet til Bundeswehr i kjølvannet av den russiske offensiven mot Ukraina av Olaf Scholz, for å gi den tilbake.

Mens kanslerens nøling rundt forsvarsspørsmål har en tendens til å utkrystallisere kritikken i Forbundsdagen så vel som på den internasjonale scenen, holdt Boris Pistorius på sin side en svært støtende tale på dette området, og var spesielt i stand til å sette på skinner Fransk-tyske FCAS- og MGCS-programmer med sin franske kollega, Sébastien Lecornu, de to mennene deler en felles motivasjon og dynamikk.

Med enestående popularitet i den tyske opinionen, ser det ut til at den tyske politikeren har tatt et nytt skritt, og åpnet døren for tiltak for å gjøre Bundeswehr til den første hæren i Europa, og kanskje, fra ham, til det neste omdreiningspunktet for en mulig fremtidig storhet. Koalisjon.

På besøk i Washington avslører Boris Pistorius sine ambisjoner for Bundeswehr

I anledning hans besøk i USA, holdt den tyske ministeren nok en gang en spesielt offensiv tale, der han ba alle NATO-medlemmene sikte på en forsvarsinnsats på 3 % av BNP, og Tyskland om å gå tilbake til en form for verneplikt, for å la Bundeswehr gjenvinne rollen som konvensjonell pivot som den hadde under den kalde krigen.

Boris Pistorius og Lloyd Austin - Washington mai 2024
Besøk av Boris Pistorius til USA for å møte Lloyd Austin, den amerikanske forsvarsministeren.EPA/MICHAEL REYNOLDS

For Boris Pistorius er det et spørsmål om å gi forsikringer til hele den amerikanske politiske klassen, inkludert Trumpist-republikanerne som tror, ​​mer enn noen gang, på sjansene til deres mester i det neste amerikanske presidentvalget.

Ved å oppfordre alle NATO-medlemmene til å gå mot en forsvarsinnsats som representerer 3 % av deres BNP, inkludert USA, sender den tyske ministeren derfor flere meldinger samtidig.

Til amerikanerne, først. Dette gjenspeiler faktisk ikke bare ordene til Donald Trump som hadde nevnt hans intensjon om å tvinge europeerne til å bringe deres forsvarsinnsats til 3 % for å opprettholde amerikansk beskyttelse, men han foreslår til og med muligheten for Washington å redusere sin egen forsvarsinnsats. , i dag på 3,4 %, ved å stole på, nettopp, på økningen i europeiske investeringer.

Til europeerne, da, mens flere ledere av det gamle kontinentet, som britene, polakker eller baltikum, også støtter en økning i gulvet i forsvarsinnsatsen i NATO, utover dagens 2 %.

Til tyskerne, endelig, ved å innta en posisjon som er vesentlig avvikende fra den som støttes av Olaf Scholz, mindre og mindre verdsatt av opinionen, mens muligheten for å måtte gå gjennom en ny stor koalisjon, en allianse mellom kristendemokratene i CDU- CSU og sosialistene i SPD tar form under neste lovgivende valg i 2025.

Økende interesse fra den tyske forsvarsministeren for skandinavisk utvalgt verneplikt

I tillegg til å øke den europeiske, og dermed tyske, forsvarsinnsatsen, ba Boris Pistorius også om en retur til en form for verneplikt i Tyskland, under sitt besøk i Washington.

Boris Pistorius i Sverige mai 2024
Boris Pistorius skal besøke Sverige i mai 2024 for å vurdere Schoisie vernepliktsmodell

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Nok en gang foretrekker Tyskland å holde seg til kravene fra USA (Trump) i stedet for å komme nærmere Frankrike, som har et atomalternativ, men hvis mulige europeiske atomparaply ville tvinge de andre mottakerlandene til å stikke hendene i lommeboken, i en Dette kan tillate Frankrike å øke sitt militærbudsjett

    • Er det bare et spørsmål om midler? Jeg tror det er mer et spørsmål om forholdets natur. Naboene våre fikk delvis munnkurv etter andre verdenskrig. De respekterer sin daværende vinner. De har en ekstremt kompleks og ikke blottet for baktanker med Frankrike. De har hevdet seg i flere år nå. La oss gi det tid. Hvis Scaf og MGCS går gjennom det, vil gjensidig oppfatning utvikle seg i proporsjoner som foreløpig er vanskelig å vurdere. Samtykke til en de facto-allianse er bare mulig når begge parter er i stand til å forplikte seg. Dette er ikke helt tilfelle ennå.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler