Sende tropper til Ukraina offisielt studert av Estland

Mens hypotesen om et sammenbrudd av det ukrainske forsvarssystemet, rundt Kharkiv, men også i Donbass, nå er en troverdig hypotese i møte med økningen i intensiteten av russiske angrep, har Estland nettopp nådd et nytt stadium, i europeisk engasjement i den ukrainske konflikten.

Madis Roll, den nasjonale sikkerhetsrådgiveren for det estiske presidentskapet, bekreftet faktisk at regjeringen akkurat i dette øyeblikk gjennomførte evalueringer angående potensiell utplassering av tropper i Ukraina, uavhengig eller som del av en liten koalisjon uavhengig av NATO.

En forverret militær situasjon da Moskva banker på utmattelsen av de ukrainske hærene

De siste dagene virker faktisk angrepene som er utført av russiske styrker mot det ukrainske forsvarssystemet mye mer effektive enn de var tidligere. På bare noen få dager tok de russiske soldatene dermed rundt hundre km² fra de ukrainske forsvarerne, et tempo som var betydelig mer vedvarende enn i tidligere måneder.

Til det punktet at i dag, hypotesen at den ukrainske fronten gir seg ikke, enkelte steder, diskuteres åpent, blant annet av landets myndigheter, så vel som av deres allierte, med fare for at et russisk gjennombrudd vil destabilisere alle forsvarslinjene rundt Kharkiv spesielt.

andrei belousov
Økonom Andrei Belousov har erstattet Sergei Shoigu som sjef for det russiske forsvarsdepartementet. Vi vet foreløpig ikke om stabssjefen, Valery Gerasimov, vil bli erstattet.

I tillegg til disse umiddelbare risikoene, kan det forventes økende trusler i de kommende månedene, slik forsvarsminister Sergei Shoigu har vært erstattet av Andrei Belousov, en økonom nær Putin som spesialiserer seg på innovasjon.

Ved å gjøre det prioriterer Vladimir Putin organisering av militær industriell innsatsog bærekraften til forsvarsinnsatsen, over tid, for å overvinne ukrainsk motstand. Det er vanskelig, under disse forholdene, for Kiev å holde opinionen mobilisert, å rekonstruere sine militære styrker og motstå nåværende og fremtidige russiske angrep.

Estland vurderer seriøst å utplassere tropper til Ukraina til støtte for ukrainske styrker

Det er i denne sammenhengen Madis Rolls uttalelser, den nasjonale sikkerhetsrådgiveren til det estiske presidentskapet. Ifølge ham ville Tallinn seriøst utforske brede alternativer for å støtte Ukraina, inkludert å sende estiske tropper, kanskje som en del av en liten ad hoc-koalisjon.

Kaja kallas
Estlands statsminister Kaja Kallas har stått i spissen for å lede støtten til Ukraina.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 NATO vs Russland spenninger | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler