F-22, Ticonderoga, F-15EX...: hvorfor er kongressen og de amerikanske hærene motstandere av fremtidige oppkjøp og tidlige tilbaketrekninger?

Hvert år er overgangen til kongressen av finansieringsprosjekter for de amerikanske hærene anledningen til en voldsom kamp mellom senatorer og representanter, på den ene siden, og de sivile og militære tjenestemennene i Pentagon, på den andre.

I de senere årene har imidlertid denne avstanden, som oftest fokusert på spørsmål om investeringsbalanse og beskyttelse av lokale investeringer, forvandlet seg til en grunnleggende konfrontasjon, med snudd front. Faktisk er det parlamentarikerne som motsetter seg tilbaketrekking eller reduksjon av kjøp, forespurt av militæret.

Kravene fra de amerikanske hærene er derfor motarbeidet, spesielt med hensyn til tilbaketrekking av visst utstyr, og reduksjonen i andres anskaffelsesformater, og analysen gjort av parlamentarikere, med hensyn til konsekvensene av disse reduksjonene i formatet, for amerikanske militære reaksjonsevner.

Også i år har denne motstanden forsterket seg, til det punktet at vi kan stille spørsmål ved grunnlaget, men også muligheten for å komme seg ut av det i fremtiden, og måten å oppnå dette på, hvis det er aktuelt?

Kongressen blokkerer F-22-pensjonering og utvider U.S. Air Forces F-15EX-anskaffelse.

Finansregningen for det amerikanske luftvåpenet for 2025 sørget for tilbaketrekking av 250 fly, inkludert 56 A-10 Thunderbolt II, 65 F-15C og Ds, 11 F-16, samt 20 F-22 og 26 F-15E , bare for å snakke om jagerflåten. Dersom representantene ga etter for behovet for å kvitte seg med A-10, ansett for sårbare, samt F-15 og F-16 ved slutten av potensialet, avviste de derimot anmodningen vedr. F-22 og F-15E.

Kongressens forsvarskomité i Representantenes hus
Forsvarskomiteen til Representantenes hus til den amerikanske kongressen.

Raptors, som tilhører flåten på 32 Block 10-er som for tiden er i drift, vurderes av det amerikanske luftforsvaret til å være utilstrekkelig klare, teknologisk sett, for operativ bruk, ikke uten å måtte investere betydelige oppdateringsmidler. Mens NGAD, som skal erstatte F-22-ene fra 2030, truer, fremstår slike investeringer derfor som overflødige.

Lesingen av den samme situasjonen av parlamentarikere er imidlertid svært forskjellig. Hvis de innser at F-22 Block 10s er mindre effektive enn Block 20s, de mener at flyet forblir overlegent alle andre moderne jagerfly, som kan stå ham imot i årene som kommer.

Mens en stor konflikt eller krise kan bryte ut i årene som kommer, med kort varsel, i forskjellige kinoer, anser de det derfor som upassende å frata seg selv disse enhetene, for å oppnå minimale budsjettmessige besparelser, ved å frata seg selv et betydelig responspotensial.

Det samme gjelder de 26 F-15E hvis tilbaketrekking ble bedt om av US Air Force, under påskudd av at disse flyene ikke lenger har tilstrekkelig motorpotensial til å vente på erstatning med F-35. Også her, for parlamentarikere, ville det bety å frata seg et umiddelbart operasjonelt potensial som kan vise seg å være svært nyttig i årene som kommer, for å frigjøre minimumskreditter.

f-15 US Air Force
F-15 US Air Force.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Forsvarsnyheter | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler