Royal Air Force forventes å bestille 27 flere F-35B i år

Royal Air Force implementerer i dag 33 F-35B Lightning II jagerfly, det vertikale eller korte start- og landingsjagerflyet som bevæpner sine to hangarskip av Queen Elizabeth-klassen, av en ordre på 48 fly.

Opprinnelig planla London å anskaffe en total flåte på 138 jagerfly av denne typen, både for å bevæpne hangarskipene og erstatte tornadoene i angrepsoppdrag. Dette målet har imidlertid gjennomgått en rekke variasjoner, i løpet av endringer i regjeringer, uten at vi til nå vet hva som faktisk vil være formatet til F-35-flåten som Royal Air Force vil ha til rådighet.

Det ser ut til at ting har utviklet seg på dette området. Bestillingen for den andre transjen på 27 F-35B ser faktisk ut til å være nær formaliseringen, som bør finne sted innen sommeren, ifølge svaret fra statsministeren for forsvarsanskaffelser, James Cartlidge, på et spørsmål stilt av leder av Underhusets forsvarskomité, Jeremy Quin, om dette emnet.

Bestillingen for den andre transjen på 27 F-35B fra Royal Air Force ble formalisert i sommer

« Forhandlingene mellom Storbritannia og JPO angående kjøp av «Tranche 2» av et annet F-35-fly går bra. Denne neste fasen av anskaffelsen forventes å fullføre den interne godkjenningsprosessen sommeren 2024. Den vil realisere vår langsiktige ambisjon om å utdype evnen til kraftprojeksjon av flyselskaper og vil øke den britiske flåten til 74 fly, noe som vil tillate oss å skape en tredje frontlinjeskvadron innen 2033. Finansiering for denne neste fasen er stengt under et godkjent ABC-alternativ. " dermed, svarte ministeren til den britiske parlamentarikeren.

F-35B Typhoon kongelige Luftforsvaret
Ankomst av de tre første F-35B-ene fra Royal Air Force i Storbritannia, eskortert av to Eurofighters Typhoon.

Dette indikerer at hele prosessen som tillater anskaffelse av 27 Tranche 2-flyene, tillater opprettelsen av en tredje skvadron i RAF. Levering av enhetene forventes i slutten av tiåret, i henhold til samme brev, mens andre prosedyrer er i gang, spesielt for å øke treningskapasiteten på enheten, og for å utvide dens bevæpning, spesielt angående METEOR- og SPEAR 3-missilene .

Denne ordren ble åpenbart etterlengtet av Royal Air Force. Sistnevnte er faktisk ikke i stand til i dag å respektere sin driftskontrakt, og virker overbevist om at den vil være den samme når de 15 F-35B-ene som gjenstår å leveres i den første transjen er i dens besittelse.

Husk at de to britiske hangarskipene er designet for å frakte rundt tretti jagerfly om bord, og at de tilfeldigvis har seilt samtidig. Vi forstår, under disse forholdene, at en flåte på kun 48 jagerfly er svært utilstrekkelig, spesielt siden en del av dem brukes til trening, og at F-35B ikke er kjent for sin store tilgjengelighet.

Hvis de britiske myndighetene nylig bekreftet sin intensjon om å nå en endelig flåte på 138 F-35 innen midten eller slutten av neste tiår, har ikke karakteren av den tredje og fjerde transjen blitt bestemt, mellom F-35B i stand til opererer på hangarskip, og F-35A, konvensjonell, men betydelig rimeligere å kjøpe og implementere.

Prioritet til rask etablering av en flåte med droner ombord og Ark Royal-programmet

Hvis banen for de neste ti årene, angående levering av fremtidige F-35B-er til Royal Air Force, ser ut til å materialisere seg, gjelder øyeblikkets prioritet, for det britiske marineflyvåpenet, integreringen av en flåte av droner til Royal Navy sine to hangarskip.

Royal Navy HMS Queen Elizabeth
De to britiske hangarskipene kan operere opptil 45 fly, inkludert rundt tretti F-35B jagerfly.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler