SHIELD, FRA M-SHORAD...: går de amerikanske hærene tilbake på høyenergilasere?

For bare noen få måneder siden sverget de amerikanske hærene kun til rettede energivåpen, og spesielt høyenergilaserapplikasjoner, når det gjelder antidrone og C-RAM (Cruise- Rocket/Artillery/Morter).

De siste ukene har imidlertid tonen endret seg. Faktisk, i rask rekkefølge, ble to av de mest emblematiske programmene på dette feltet, SHiELD-programmet til US Air Force, og M-SHORAD Gardian-programmet, fra den amerikanske hæren, angrepet fra alle kanter, og ser nå fremtiden deres på alvor. truet.

Det viste seg under testene at begrensningene som genereres av denne typen systemer, spesielt når det gjelder å bygge dem om bord på pansrede kjøretøy eller fly, er så betydelige at de i stor grad oppveier de forventede kapitalgevinstene.

US Air Force Airborne High Energy Laser SHiELD-program forlatt

Et av de mest etterlengtede programmene på dette området var Self-Protect High-Energy Laser Demonstrator, eller SHiELD. Dette ble lansert i 2016 på vegne av det amerikanske luftvåpenet, og skulle utstyre kampfly og støttefly med luftbårne høyenergilasere, for å beskytte fly mot luft-til-luft og luftvernmissiler, som kan true dem.

SHIELD Artwork-program
Et av kunstverkene som illustrerer US Air Forces SHIELD-program

Siden lanseringen, bortsett fra noen få kunstverk og 3D-animasjoner, produsert for å støtte kommunikasjon rundt programmet, hadde det knapt vist noen åpenbare tegn på store fremskritt. I beste fall, for et år siden, var Boeing i stand til å utføre tomme tester av sin LPRD (Laser Pod Research & Development) transportpod, som skal romme selve høyenergilaseren, om bord på en F-15.

Imidlertid har de to andre komponentene i programmet, Laser Advancements for Next-generation Compact Environments (LANCE) og SHIELD Turret Research in Aero Effects (STRAGE), nemlig selve laseren, og sikte- og avfyringssystemet, for sine del, støtt på mange problemer, ser det ut til, etter å ha ført US Air Force å bare kaste inn håndkleet.

« SHiELD-programmet er avsluttet, og det er ingen planer om ytterligere testing og evaluering“, erklærte Dr. Ted Ortiz, som leder programmet ved Air Force Research Laboratory (AFRL), til journalister fra det amerikanske nettstedet Military.com.

LPRD laser pod boeing
Boeing testet sin LPRD-pod ombord på en F-15 for noen måneder siden. POD hadde imidlertid ingen lasersystemer.

Denne utvetydige kunngjøringen følger en annen, gitt noen uker tidligere, angående kanselleringen av det andre høyenergilaserprogrammet om bord på et fly, i dette tilfellet AHEL-programmet. Dette skulle erstatte 105 mm kanonen om bord i luftstøtteflyet AC-130 Ghostrider. Det amerikanske luftvåpenet siterte "tekniske utfordringer" for å rettferdiggjøre å forlate dette programmet.

US Army-soldater tvilende etter DE M-SHORAD Gardian-tester

Det amerikanske luftvåpenet har ikke vært den eneste som har anerkjent de siste ukene store vanskeligheter med sine høyenergilaserprogrammer. Dermed har et av de mest emblematiske programmene på dette feltet, den amerikanske hærens M-SHORAD-system, alt annet enn overbevist det amerikanske militæret under sine tester i operative soner.

Verge for M-SHORAD US Army
Antallet varmeavledere rundt kroppen til DE M-SHORAD hadde varslet mange spesialister om påliteligheten til systemet, men også dets infrarøde sårbarhet på slagmarken.

Faktisk har flere prototyper av Guardian blitt utplassert av den amerikanske hæren direkte i operasjonsteatre for å studere driften, så nært som mulig til reelle bruksforhold, spesielt i Afrika.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Laservåpen og rettet energi | Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Dette er store kommersielle muligheter for Rheinmetal. Vi kan ganske enkelt tenke oss et tysk rør på M109-chassiset. Det virker litt mer delikat for meg for Nexter eller K9, men du vet aldri, noen ganger, nødvendigheten...
    På samme måte har Skynex en god sjanse til å lykkes. På den annen side, for AWACS og tankskipene, virker saken svært komplisert å løse.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler