Droner, hybridisering, oppdragsmoduler ...: utformingen av militære overflateskip i begynnelsen av en dyp omveltning

Det er velkjent at militære mariner, både vestlige og globale, er sterkt preget av tradisjon, og til og med en viss konservatisme, til og med, kanskje spesielt, når det gjelder utformingen av militære skip. For å bli overbevist om dette, er det nok å observere sammensetningen av militærflåtene i dag, og å sammenligne den med hva de var for førti år siden, på midten av 80-tallet, for å forstå dette.

Dermed stilte den franske marinen på 80-tallet med femten høysjøeskorte (2 Suffren, 3 T-67, en C-69, 9 T-70), derfor 4 luftverndestroyere og 11 anti-ubåtfregatter, dvs. teoretisk sammensetning av flåten av franske førsteklasses fregatter i 2030 (2 Horizon, 6 FREMM Aquitaine, 2 Fremm Alsace og 5 FDI), femti år senere.

Det samme gjelder amfibiske evner, med 2 TCDer og Jeanne d'Arc helikopterskip, sammenlignet med 3 LHD Mistrals i dag; eller flåten av annenrangs eskorte, selv om de 26 avisos og avisos eskortene fra Estienne d'Orves og Commandant Rivière-klassene, bare er erstattet av 5 FLF, 6 Floréal og 7 havpatruljebåter som kommer, men supplert med 6 Utenlandske patruljerer. Til slutt, på logistikkområdet, blir de fire tankskipene i Durance-klassen erstattet av 4 Jacques Chevalier-klasse BRF-er.

Faktisk, bortsett fra det andre hangarskipet, og bare 6 store minekrigsfartøyer, mot 10 tripartite Eridan-klasse minejegere, og i motsetning til luft- eller landstyrkene, som har gjennomgått radikale reduksjoner, vil flåten på fransk overflate på 2030-tallet. være svært lik, i sin organisasjon og i sin arkitektur, den på 80-tallet.

Verdens mariner innoverer mye teknologisk, men lite på andre områder

Det samme gjelder i de fleste av verdens store mariner. Det er klart at moderne skip har kraftig utvidet kapasitet sammenlignet med fartøyene som seilte i 1985. Dette er imidlertid, for det meste, bare en horisontal utvikling av midler, knyttet til fremskritt gjort innen sensorer, fremdrift eller våpensystemer. Sammensetningen av flåten, og oppdragene til skipene, forblir nesten identiske.

fregatt georges leygues National Navy
Overraskende nok vil formatet på overflateflåten til den franske marinen ha endret seg lite mellom 1985 og 2030, bortsett fra fjerningen av det andre hangarskipet, og 4 av de 10 minejegerne.

Enda mer overraskende, siden slutten av andre verdenskrig har svært få innovasjoner resultert i visse utviklinger angående selve oppdragene til skip. Faktisk har det bare vært tre på mer enn 80 år: ankomsten av kjernefysisk fremdrift, dessuten mye mer følsom for ubåtflåten enn overflateflåten; ankomsten av missiler, uten at de har forstyrret strukturen og spesialiseringen til enhetene dypt; Og utseendet, på 70-tallet, av LHDs.

Ved å kombinere evnene til hangarskip eller helikopterskip med overgrepsskip av typen Transport de Landing Barge (TCD eller LPD), gjorde LHD det faktisk mulig å utføre amfibiske operasjoner under dekke av horisonten ved å dissosiere amfibie strømning beregnet for transport av kjøretøy, fra luftstrømmen, for menn, ammunisjon og helse.

Bortsett fra denne nye kategorien av skip, er destroyerne, fregattene, korvettene, hangarskipene, minejegere og andre påfyllingstankere, som utgjør ryggraden i militære flåter i dag, svært like, i deres spesialisering og deres bruksdoktriner var på 50-tallet, men dette kan godt endre seg i de to eller tre tiårene som kommer.

Kunstig intelligens og robotisering i hjertet av fremtidig utvikling innen design av militære overflateskip

Faktisk, i de siste årene, under den kombinerte effekten av fremskritt gjort innen automatisering, robotisering og kunstig intelligens, har nye skip, med kapasiteter radikalt forskjellig fra eksisterende bygninger, begynt å bli presentert i form av konsepter eller modeller ved store marinevåpen. viser, eller til og med å bli testet, for de mest avanserte programmene.

Denne radikale utviklingen er basert på visse teknologiske fremskritt, men reagerer fremfor alt på de nye begrensningene som moderne marine står overfor, enten det gjelder utstyrskostnader, rekrutteringsvansker, samt fremskritt innen deteksjonssystemer og kommunikasjon.

OH Perry klasse fregatt US marine
I 1975 kostet en fregatt i Oh Perry-klassen den amerikanske marinen litt over 100 millioner dollar, sammenlignet med mer enn 10 milliard dollar (x235) for en fregatt i Constellation-klassen i dag. I mellomtiden økte Pentagons budsjett fra $880 til $3,7 milliarder (xXNUMX).

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | Amfibisk angrep

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler