Den kinesiske marinen gjør blokaden av Taiwan til sin industrielle retningslinje

Da den kinesiske marinen fullførte Joint Sword 2024A-øvelsen som simulerte en blokade av Taiwan, nådde kinesisk marineindustriproduksjon hastigheter verden ikke hadde sett siden begynnelsen av 80-tallet, og den intensive gjenoppbyggingen av den amerikanske marinen under tilsyn av marineminister John Lehman, og dens ambisjon om en flåte på 600 skip.

Kinesiske verft produserer i gjennomsnitt hvert år én stor aero-amfibisk enhet, enten det er angrepshelikopterskip, droneskip eller hangarskip, samt flere ubåter, inkludert bare én atomdrevet. Det er imidlertid overflatestridsflåten til People's Liberation Army som har konsentrert mest ressurser og oppmerksomhet fra Beijing. Faktisk har den kinesiske marinen mottatt 7 til 10 nye havgående eskorter per år siden 2020, fire ganger flere enn den amerikanske marinen har mottatt.

Tren Joint Sword 2024A, som ble utløst som svar på erklæringer som ble ansett for løsrivelse av den nye taiwanske presidenten, Lai Ching-te, gir en klargjøring om doktrinen som den kinesiske marinen kunne implementere, dersom spenningen skulle øke med Taipei. Faktisk er marineblokadesimuleringen, som var gjenstand for denne øvelsen, basert på den massive bruken av denne samme kampflateflåten, som kinesiske verft produserer enda mer intensivt i dag.

Destroyer- og fregattproduksjonen øker ved kinesiske verft

Når det gjelder dette emnet, ser det ut til at tempoet, selv om det allerede er svært vedvarende, når det gjelder produksjon av store kinesiske overflatestridende enheter, er satt til å øke enda mer, enten det er Type 054A anti-ubåtfregatten , Type 054B som etterfølger den, anti-flydestroyerene Type 052D og DL, eller de nye 13 000 tonns Type 055 tunge destroyerne, bevæpnet med 112 vertikale siloer med langdistanse HHQ-9 luftvernmissiler, YJ- supersoniske antiskipsmissiler 12 og til og med YJ- 21 anti-skip ballistiske missiler, en ombordversjon av DF-21D.

Yj-21 Type 055 Chinese Maine
Avfyring av et YJ-21 ballistisk missil fra en Type 055 tung destroyer

Så ifølge en artikkel publisert av det spesialiserte nettstedet Navalnews.com, satellittobservasjoner av kinesiske verft, vil vise en økning i produksjonsraten for disse fregattene og ødeleggerne, mens en tredje byggeplass, knyttet til Dalian-verftet, og som ligger i Dagushan, øker.

Utover denne økningen i produksjonen, har fornyelsen av de eldste enhetene til den kinesiske marinen en tendens til å avta. I dag er det derfor bare én type 053H1-fregatt bygget før 1990 i tjeneste, mens bare 3 fregatter og 4 destroyere i tjeneste, av de 90 skipene av denne typen som stilte opp, ble med i den kinesiske marinen mellom 1990 og 2000.

Faktisk vil intensiveringen av produksjonen av store overflateenheter ytterligere akselerere økningen i størrelsen på den kinesiske havoverflateflåten, som skulle overstige 100 moderne enheter innen utgangen av 2025. .

Med 7 eskorter for et hovedskip har den kinesiske marinen en struktur som er radikalt forskjellig fra den vestlige marinen.

På det tidspunktet vil den kinesiske marinen tilpasse en svært atypisk eskorteringsrate for en moderne flåte, med 100 havgående eskorter for kun 14 store havgående kraftprojeksjonsskip, nemlig 3 hangarskip, 3 helikopterskip av typen 075, og 8 LPD Type 071. Likeledes er ubåteskorteringsraten for disse store skipene svært lav, med 9 atomangrepsubåter for 14 Capital Ships.

Fujian CV-18 hangarskip Chinese Navy
Den kinesiske marinen stiller med 90 havgående eskorter for bare 14 Capital Ships, inkludert hangarskipet Fujian.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | Tung cruiser og destroyer

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

    • Veldig sant, det er den nye Type 054A Nantong fregatten. For ordens skyld har kinesiske destroyere og tunge destroyere en 1xx-registrering, mens fregatter og korvetter har en 5xx-registrering. Hangarskip og helikopterskip er i tosifret, mens LPD/LST type angrepsskip er i 9xx. Så 533 kunne bare være en fregatt. Takk, det er fikset)

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler