Hvorfor lager Russland så mange Geranium-2-angrepsdroner?

I løpet av de to første årene av konflikten i Ukraina skal Russland ha skutt opp nesten 8000 ballistiske missiler, kryssermissiler og langdistanse angrepsdroner mot ukrainsk sivil og militær infrastruktur. Blant dem, 4637 var Geranium-2 angrepsdroner (Герань-2) laget i Russland, eller Shahed-136, den iranske dronen som er i opprinnelsen.

Hvis disse dronene, med en rekkevidde på rundt 1500 km og bevæpnet med en eksplosiv ladning på 40 kg, overrasket luftvernet de første dagene, tilpasset de seg raskt, og klarte i løpet av få uker å annonsere svært høye avlyttingsrater, mellom 80 og 90 %. Men over tid ble ikke presset fra Geranium-2-ene mindre, i motsetning til Ukrainas lagre av missiler og luftvernskall.

Som et resultat av dette oppnår disse dronene i dag, selv om de forblir sårbare på grunn av deres lave hastighet og marsjhøyde, en vellykket angrepsrate på mellom 15 og 25 %, ifølge ukrainske kilder. Noe som gjør det til et veldig effektivt våpen, gitt prisen og den enkle produksjonen, spesielt for å angripe ukrainsk sivil infrastruktur, innen energi, transport og kommunikasjon.

Derfor, da journalister fra Wall Street Journal publiserte en undersøkelse på Alabuga-nettstedet, i russisk Tatarstan, og beskrev en årlig produksjon av Geranium 2-droner, mer enn 6000 eksemplarer, mer enn fire ganger høyere enn gjennomsnittstettheten av avfyring av disse dronene mot Ukraina i 2022 og 2023, kan konsekvensene vise seg å bli svært mørke for Kiev i månedene som kommer.

Produksjonen av langdistanse Geranium-2 angrepsdroner vil overstige 6000 enheter per år

WSJ-undersøkelsen fokuserer fremfor alt på organiseringen av produksjonen av disse angrepsdronene i Alabuga, som kaller på en stor arbeidsstyrke av afrikanske studenter, på den ene siden, og komponenter fra Kina, på den andre. Det viser dermed at denne industrielle aktiviteten er bærekraftig, ikke lider av noen mangel.

Produserer Geranium-2 alabuga angrepsdroner
Industriområdet i Alabuga krever sterkt at afrikanske studenter produserer Geraniulm-2-dronene

Det er imidlertid produksjonstallene som presenteres i denne undersøkelsen som vekker størst oppmerksomhet. Faktisk, ifølge journalister, planlegger industriområdet Alabuga å produsere 6 angrepsdroner i 000, eller 2024 % mer enn hele forbruket av Geranium-60 og Shahed 2, hvorav det er en utvikling, i løpet av årene 136 og 2022.

Mens disse dronene allerede har erodert ukrainsk luftforsvar kraftig, med en gjennomsnittlig rate på 200 droner som ble skutt opp mot Ukraina hver måned, kan vi lett forestille oss hva skaden ville være på ukrainsk infrastruktur hvis 500 Geranium-2-er ble skutt opp hver måned mot ukrainske byer.

Dette gjelder spesielt siden situasjonen kan være enda verre enn WSJ opprinnelig presenterte. Faktisk, i en oppdatering 28. mai av den aktuelle artikkelen, er det spesifisert at ifølge Institute for Science and International Security, en forsvarstanketank basert i Washington DC, ville antallet Geranium-2 produsert i 2024 allerede nå 4500 eksemplarer, noe som tilsier en årlig produksjon på rundt 9000 droner.

Russland fyller på et stort lager av missiler og droner for at høsten skal ramme Ukraina

Hvis hypotesen om å se de russiske hærene lansere 500 angrepsdroner, i tillegg til hundre ballistiske missiler og kryssermissiler, hver måned, mot Ukraina, allerede er mest bekymringsfull, er det klart at de første 6 månedene av 2024 var tettheten av Russisk brann har endret seg lite.

Shahed-136 drone launcher
Shahed-136 angrepsdrone med flere lanseringssystem

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære droner og robotikk | Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler