Pyongyang skyter ut 10 ballistiske missiler samtidig mot Japanhavet

Siden 2017 har Nord-Korea økt frekvensen av ballistiske missiler og krysserraketter betydelig, fra å skyte opp noen få missiler hvert år, tre oppskytinger, inkludert to feil, i 2016, til mer enn 20 i 2017, inkludert flere testing av ICBM-er og SLBM-er. med strategiske evner.

2022 var det tetteste året som noen gang er registrert i dette området, med nesten hundre ballistiske raketter med kort rekkevidde, samt rundt ti oppskytinger av IRBM-, ICBM- og SLBM-missiler med strategisk potensial, og like mange langdistanse kryssermissiler.

Hvis 2023 var mindre intens i dette området, har antallet av disse skuddene økt igjen siden starten av 2024, og nådde en enestående topp 30. mai. Faktisk kunngjorde japanske myndigheter at de i dag hadde oppdaget den samtidige oppskytingen av rundt ti kortdistanse ballistiske missiler mot Japanhavet.

For første gang skyter Nord-Korea en salve av ti kortdistanse ballistiske missiler mot Japanhavet

Hvis Nord-Korea allerede har avfyrt flere ballistiske missiler på samme dag, og avfyrt to missiler samtidig, har det derimot aldri før nå, utløse samtidig avfyring av 10 ballistiske missiler.

kn 17 image04 Ballistiske missiler | Forsvarsnyheter | Atomvåpen
KN-17, eller Hwasong-12, er en IRBM med en rekkevidde på 6000 km, først presentert i april 2017.

Faktisk, til nå, bortsett fra noen få maktdemonstrasjoner som reaksjon på kunngjøringer fra Sør-Korea, Japan eller USA, hadde et flertall av disse skuddene funksjonen til å teste nye systemer.

Dermed har Nord-Korea designet, satt sammen og testet ikke mindre enn ti typer ballistiske kortdistansemissiler SRBM, mellomdistanse ballistiske missiler IRBM, interkontinentale ballistiske missiler ICBM, medium-endrende ballistiske missiler SLBM og kryssermissiler, siden 2015. Faktisk hadde de aller fleste av disse skuddene funksjonen til å verifisere oppførselen til den nye KN-17, KN-23 og annen Pukguksong, nydesignet.

Dagens skyting, sannsynligvis KN-23 eller KN-25 SRBM-missiler, reiste 350 kilometer for å krasje i den japanske eksklusive økonomiske sonen, i Japanhavet. Ingen advarsel om skyting hadde blitt sendt ut av Pyongyang, som vanlig.

Denne samtidige avfyringen av ti SRBM-missiler er den første for Nord-Korea. Det var absolutt ikke lenger et spørsmål om å teste missilene, eller deres implementering, men om å evaluere effekten av et metningsangrep, og å trene for dette, for effektivt å oppnå avganger, eller til og med nedslag, samtidig eller veldig nær hverandre og tid.

KN-23 ballistiske missiler Nord-Korea
Det nordkoreanske KN-23 SRBM-missilet er veldig likt det russiske Iskander. For øyeblikket er ikke KN-23 bevæpnet med et atomstridshode, da Nord-Korea ikke har tilstrekkelig teknologi til å miniatyrisere stridshodene. Men det kan fort endre seg, med Russlands hjelp.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 ballistiske missiler | Forsvarsnyheter | Atomvåpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler