Har den amerikanske marinen glemt hvordan man bygger fregatter?

De siste tiårene har den amerikanske marinens programmer for å designe nye overflatestridende hatt en mildt sagt humpete tur. Utover utviklingen av Arleigh Burke-klassens destroyere, et skip designet i løpet av 80-tallet, møtte alle disse nye programmene slike designvansker at de førte til starten på en betydelig kapasitetsnedgradering av den amerikanske marinen.

For å overvinne dette påtok Pentagon seg på slutten av 2010-tallet å lansere et nytt fregattprogram. Kalt Constellation-klassen, var dette programmet basert på en allerede utprøvd modell, i dette tilfellet den italienske FREMM av Bergamini-klassen, nettopp for å unngå overskridelsene som ble observert i tidligere programmer, som hadde ført til betydelige forsinkelser og massive ekstrakostnader.

For noen uker siden avslørte en rapport bestilt av marineminister Carlos del Toro en rekke funksjonsfeil i gjeldende amerikanske marineprogrammer. Programmet for fregattene i Constellation-klassen var intet unntak. Faktisk, på bare fire år siden lanseringen, har programmet allerede falt tre år etter planen, og forventes først å gå i bruk i 2027.

En ny rapport, denne gangen fra Government Audit Office, eller GAO, publisert nylig, driver poenget hjem enda lenger. Faktisk, for å oppsummere sine konklusjoner, har den amerikanske marinen faktisk glemt hvordan man effektivt kan gjennomføre store industrielle programmer som bygging av en ny fregatt, med en feil metodikk fremhevet av Constellation-programmet.

GAOs klare rapport om den amerikanske marinens oppførsel av fregattprogrammet i Constellation-klassen

Det må sies det avsløringer fra GAO, rundt dette programmet, er overraskende, når det kommer til den mest imponerende og kraftige marinen på planeten. Ikke bare har programmet falt bak nesten like lenge som det har eksistert, men det har så å si forlatt de fleste paradigmene som fødte det.

FREMM Bergamini klasse fregatt
Til syvende og sist vil Constellation-fregattene og Bergamini-klassen FREMMs bare ha 15 % vanlige komponenter. Er dette de samme 15 % som franske og italienske Fremms deler?

Dermed måtte fregattene i Constellation-klassen være raske å designe, og enda raskere å produsere, for å ha en lettaktivert spak for å styrke den amerikanske overflateflåten, hvis behovet oppsto, selv om programmet bare dekket 20 skip.

For dette gikk den amerikanske marinen med på å vende seg til en eksogen modell, den italienske FREMM av Bergamini-klassen ble valgt, både for dens ubestridelige egenskaper og det faktum at Fincantieri hadde sitt eget verft over Atlanterhavet, Marinette Shipbuilding , som spesielt produserer uavhengighetsklassen LCS i Wisconsin.

Imidlertid begynte den italienske FREMM raskt å bli transformert av de forskjellige tjenestene til den amerikanske marinen, og tok i prosessen flere hundre tonn og en ny transje, spesielt for å styrke motstanden mot fiendtlige angrep.

I løpet av månedene divergerte de to skipene ytterligere, til det punktet at i dag er bare 15 % av den første FREMM-en igjen i Constellation-klassen. Alt fra fremdrift til bevæpning, sensorer og til og med skroget har blitt modifisert eller endret, så GAO omtaler i sin rapport de to skipene som «fjerne kusiner», og ikke lenger som nære slektninger.

Åpenbart, ved å gjøre det, eroderte programmet nesten fullstendig de forventede fordelene. Dermed gikk den første utformingen av disse fregattene fra 3 til 6 år. Enda verre, byggingen av de første enhetene begynte mens den endelige arkitekturen til skipene ikke var bestemt og validert.

Et metodikkproblem fremhevet av GAO angående gjennomføringen av industrielle programmer fra den amerikanske marinen

Disse avvikene og manglene har mange konsekvenser, enten det gjelder prisen på programmet, så vel som dets industrielle effektivitet. Dermed har prisen på de fire første enhetene bestilt av den amerikanske marinen fra Marinette Shipbuilding økt med 310 millioner dollar siden de ble bestilt, uten at dette påvirker en endring i omfang.

Start LCS No.7 USS Detroit Marinette Shipyard
Lansering av USS Detroit, 7. LCS og fjerde Freedom-klasseskip, ved Marinette Shipyards, WI, som også bygger Fregattene i Constellation-klassen

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. Sett finansfolk i stedet for ingeniører, betal disse regnskapsførerne som prinser og be dem lede prosjektet. Vel, det går ikke?
    Fallet på det amerikanske nivået er mer knyttet til en "Wallstreatian" visjon av verden, på jakt etter det enkle trikset, PowerPoint som løser alt og Excel-magi enn til et fall i nivået på ingeniører. Ved å devaluere harde ferdigheter til fordel for regnskapsførere, vil disse budsjettmessige og programmatiske avvikene sannsynligvis bli gjentatt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler