Nøyaktighet av amerikansk M982 Excalibur-skall ødelagt av russisk jamming

Vestlig presisjonsammunisjon, som M982 Excalibur-skallet, JDAM-ER- og Hammer-bombene, SCALP-ER / Storm Shadow-missilene eller M39 ballistiske missiler, er en del av systemene som i dag gjør det mulig for ukrainere å delvis kompensere for deres numeriske ulempe mot de russiske hærene.

Blant disse ammunisjonene spiller M982 Excalibur en helt spesiell rolle. Dette skallet på 155 mm, som kan skytes ut fra M777, Krabs, Caesar eller til og med Archer, tillater faktisk å slå motstående styrker mindre enn 150 meter fra de allierte linjene, takket være et sannsynlig sirkulært gap på bare 5 meter, takket være GPS og treghetsveiledning.

Hvis M982 holdt sine løfter i Irak, Afghanistan eller til og med i starten av den ukrainske konflikten, har presisjonen redusert betydelig over tid, og har gått fra 55 % innvirkning ved starten av konflikten, til bare 6 % i dag, noe som førte til at Washington kunngjøre stans av leveranser av denne dyre ammunisjonen. Mellom disse to datoene satte de russiske hærene massivt ut og utviklet sine GPS-signaljamming-systemer.

19 M982 Excalibur runder på $110 000 for å håndtere et mål på grunn av russisk jamming

Med en slik presisjon, der to granater var nok til å statistisk sett treffe et mål og ødelegge det, fra nå av vil det være nødvendig å ha 19 eller flere. Umulig, under disse forholdene, å bruke M982 Excalibur i sin primære funksjon, nemlig støtte eller mulighetsstreik, når disse må utføres nær allierte linjer. Risikoen for at ett eller flere granater treffer de ukrainske styrkene ville faktisk være for stor.

M777 i Ukraina
M777A2 i Ukraina. Mer enn en tredjedel av disse amerikanske systemene levert til Ukraina har blitt ødelagt siden juni 2022.

Enda verre, tiden som kreves for å avfyre ​​19 granater, og antall avfyrte prosjektiler, øker risikoen betraktelig for at russiske motbatterisystemer vil klare å etablere en nøyaktig posisjon for opprinnelsen til skuddene, bare for å engasjere dem i retur med en flom av skjell og raketter.

Til slutt kommer den økonomiske parameteren inn i denne allerede ugunstige ligningen. Faktisk koster et M982 Excalibur-skall i dag mer enn $110 000. Å skyte 19 av dem representerer derfor en total kostnad på 2 millioner dollar, tilsvarende mer enn 600 155 mm granater som, når de ble avfyrt fra et moderne artillerisystem som Caesar, Pzh2000 eller Archer, ville tillate å håndtere mer enn 20 mål av denne typen, og enda mer om keiseren.

Det er derfor neppe overraskende at Washington kunngjorde denne uken at de ville stanse leveringen av M982 Excalibur-skall, på grunn av deres dårlige motstand mot russisk GPS-jamming som blir mer utbredt. Det er faktisk absolutt ikke den mest effektive investeringen for å møte de mange behovene til de ukrainske styrkene i dag.

Flere amerikanske våpensystemer ble ansett som "skuffende" av ukrainerne på bakken

Den dårlige ytelsen til Excalibur blir lagt til en voksende liste over vestlige, og mer spesifikt amerikanske, våpensystemer som anses som skuffende av de ukrainske styrkene når de brukes mot russiske styrker.

Boeing Saab GLSDB tester
GLSDB-systemet gjør det mulig å transformere en lysbombe til et overflate-til-overflate-missil ved å legge til et fremdriftssystem og et GPS/treghetsstyringssystem.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artillerigranater | Forsvarsnyheter | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

2 Kommentarer

  1. Bonjour,
    Du skriver, jeg siterer:
    "alle vestlige stridsvogner ble designet for å brukes med kraftig logistisk støtte"
    Vet du om dette også gjelder Leclerc-tanken? For når vi kjenner tilstanden til logistikkenhetene våre i Frankrike...

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT