Dassault kampdrone vs Airbus DS: slaget om European Loyal Wingmen lanseres

Hvis Frankrike og Tyskland, Dassault Aviation og Airbus DS samarbeider aktivt i utformingen av FCAS-programmet, forblir de likevel konkurrenter når det gjelder gjeldende programmer, Rafale og Eurofighter Typhoon, spesielt.

Mens datoen for idriftsettelse av den nye sjette generasjons europeiske jagerflyet har en tendens til å gli fra 6 til 2040, eller til og med 2045, avhengig av kildene, behovet for å utstyre Rafale og Eurofighter som de vil erstatte, nye evner som tillater engasjement i et sterkt omstridt miljø, har overbevist hærer og luftstyrker og industrifolk, på begge sider av Rhinen, til å engasjere seg i utviklingen av kampdroner.

Når det gjelder utformingen av tunge kampdroner, eller Loyal Wingmen, som skal følge franske og tyske fly, er dette nettopp de to industrimennene, også partnere innen FCAS, og rivaler med Rafale og Typhoon, Dassault aviation og Airbus DS, som har ansvaret for dette oppdraget.

Studiet av kampdronen hentet fra Neuron for å støtte Rafale F5, overlatt til Dassault Aviation

Kunngjort i anledning utviklingen av 2024-2030 militær programmeringslov, starten av utformingen av en kampdrone for å støtte fremtiden Rafale F5, ble etterlengtet, blant annet av den viktigste interessenten, Dassault Aviation.

Neuron Combat Drone Rafale Dassault Aviation
Hvis kampdronen som vil følge med Rafale F5 vil være avledet fra Neuron, det vil helt sikkert være mye mer imponerende, ifølge Eric Trappier.

Det er nå en gjort avtale, om vi skal tro nettstedet LaTribune.fr, som avslører at en innledende studiekontrakt verdt 130 millioner euro ble tildelt den franske flyprodusenten, for den første fasen av design av en kampdrone avledet fra Neuron-demonstratoren.

For øyeblikket har både Forsvarsdepartementet, DGA, Forsvaret og franske industrifolk vært svært diskrete på dette temaet. Det beste vi vet er at, ifølge Eric Trappier, presidenten for Dassault Aviation, må enheten være større og tyngre enn Neuron, hvis den ønsker å effektivt støtte Rafale F5 i sine oppdrag, og at den forventes å gå i bruk i begynnelsen av det neste tiåret, som en del av den fremtidige LPM.

Vi vet ikke spesielt om den nye kampdronen kan tas om bord på det franske hangarskipet. Dette vil utvilsomt representere en formidabel ressurs for luftgruppen om bord, men risikerer å komplisere dronedesignarbeidet betydelig, og derfor forlenge tidsfrister og øke kostnadene.

Når vi kjenner konvolusjonene som er nødvendige for allerede å passe alle de planlagte programmene inn i budsjettkonvolutten som er planlagt for LPM 2024-2030, kan vi frykte at dette alternativet ikke vil bli beholdt i Dassaults spesifikasjoner.

Airbus DS presenterer en 1:1-modell av sine Loyal Wingmen for å følge Eurofighter Typhoon av Luftwaffe

Hvis utviklingen av den franske kampdronen, avledet fra Neuron, hadde vært formalisert i et år nå, hadde utviklingen av en drone av typen Loyal Wingmen, på den andre siden av Rhinen, bare blitt diskutert, mer eller mindre direkte. av det tyske forsvarsdepartementet, og av Luftwaffe.

EADS Airbus DS barracuda
Brracuda kampdronedemonstratoren utviklet av EADS for Luftwaffe.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Combat Drones | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT