Den finske marinen lanserer en anbudskonkurranse for den franske Cæsar

Man kunne kanskje trodd at kystartilleriet hadde gått ut av bruk med ankomsten av antiskipsmissilbatterier. Den finske marinen bruker imidlertid fortsatt, den dag i dag, rundt femten 130 53 TK 130 mm kasemattebatterier. De ble tatt i bruk i 1984, og hver av dem dekker 60 til 80 km kystlinje i Østersjøen, ved å bruke sin 130 mm kanon som er i stand til å skyte sammenlagte skyveskaller opp til 40 km.

Selv om de er kraftig herdet, lider disse kystbatteriene i dag under ankomsten av presisjonsvåpen og droner, noe som gjør dem klare til mål for forebyggende angrep.

Dette er grunnen til at den finske marinen lanserte en anbudskonkurranse, denne gangen for å favorisere mobilitet, men også presisjon, og anskaffelseskostnaden, for å erstatte sine faste kanoner, spesifikasjoner perfekt skreddersydd til den franske Caesar.

Finland, en av de mest massive væpnede styrkene i Europa.

Sammen med Hellas var Finland et av svært få europeiske land som opprettholdt aktiv verneplikt etter den kalde krigen. Dermed har landet med bare 5,5 m innbyggere, som deler en 1340 km grense med Russland, i dag, paradoksalt nok, en av de mest imponerende mobiliserbare væpnede styrkene på det gamle kontinentet.

F-35A F/A-18 Finland
Finland har bestilt 64 F-35A for å erstatte sine F/A-18 Hornets, noe som gjør den til Europas største planlagte Lighning II-flåte til dags dato.

De finske væpnede styrkene har faktisk rundt 30 000 aktivt personell, hvorav to tredjedeler er trent av vernepliktige, men også, permanent, 20 000 reservister som gjennomfører sine perioder med å "oppfriske" ferdighetene sine. I krigstid øker dette tallet til 250 000, inkludert 180 000 for landstyrkene, 38 000 for luftstyrkene og 32 000 for marinen, som er like mye som de franske hærene, for et land 12 ganger mindre befolket.

Selv om det ble med i NATO for litt over et år siden, har ikke Helsinki, ikke mer enn sin svenske nabo, til hensikt å stole på alliansen for å sikre forsvaret av sitt territorium.

Finske myndigheter har de siste årene annonsert en stor budsjettinnsats for å modernisere sine hærer, med for eksempel anskaffelse av 64 F-35A, den største flåten som hittil er bestilt av et europeisk land, angående de amerikanske flyene, men også 96 sørkoreanske K-9 Thunder selvgående kanoner, 130 ekstra finske Patria 6x6 APC-er, samt åtte norske NASAMS-batterier og et ubestemt antall israelske David Sling-batterier.

I likhet med sine skandinaviske naboer er Finland klar til å gjøre den nødvendige økonomiske innsatsen, med 2,4 % av BNP eller 6,4 milliarder euro i 2024, for å modernisere sine styrker, mens landet, i likhet med Baltikum, står i frontlinjen mot Russland. den deler den største europeiske grensen, bortsett fra Ukraina.

Og det kan øke ytterligere. Faktisk, ifølge Timo Kivinen, stabssjef for det finske forsvaret, terskelen på 2 % satt av NATO, er ikke tilstrekkelig til å effektivt avskrekke Russland i dag.

Den finske marinen ønsker å fornye sine kystbatterier

Blant de nåværende prioriteringene til den finske generalstaben er utskifting av kystbatterier under kasematt 130 53 TK, som er utplassert langs den 1100 km lange finske lineære kystlinjen.

Finske marinens kystbatteri 130 53 TK
De finske kystene er beskyttet av 15 130 mm 130 53 TK kystbatterier, som ble tatt i bruk på midten av 80-tallet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Kystforsvar | Forsvarsnyheter | Bygging av pansrede kjøretøy

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


Oppdatert 19: Caesar MkII favoritt i Finland

En måned etter publiseringen av denne artikkelen 10. juni 2024 indikerte interne kilder at Caesar MkII faktisk ble evaluert av den finske marinen, og at den dessuten ville bli alternativet foretrukket av generalstaben.

For videre

Alle

1 KOMMENTAR

  1. Treghets- + laserveiledning ser ut til å være den vinnende kombinasjonen for artilleri (ikke bare kyst), der GNSS-signalet blir for lett fastklemt til å gi effektiv veiledning.

    Mens med spredningen av engangsdroner utstyrt med laserdesignatorer vil slagmarken bli forvandlet til et ekte juletre hvor alt som beveger seg umiddelbart blir opplyst.

    Med M712 Copperhead guidet av MQM-105 Aquila, hadde amerikanerne den rette intuisjonen allerede på 70-tallet.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT