Kina ville utvikle en ny generasjon medium tank uten tilsvarende i Vesten

De siste ukene har nyhetene om kampvognen vært spesielt rike, med lanseringen av utviklingen av den amerikanske M1E3 Abrams, fremskrittet som er gjort angående det europeiske MGCS-programmet, eller til og med detaljene gitt rundt Leopard 2AX fra KNDS.

Dette gjenspeiler naturligvis den avgjørende rollen som kampvognen spilte i krigen i Ukraina, med noen ganger harde observasjoner av visse sikkerheter som var gjeldende til nå i Vesten.

Faktisk, møtt med tilbakeslagene i Ukraina av den amerikanske M1A1, den britiske Challenger 2, og i mindre grad, Leopard 2 tyskere, de nye vestlige programmene, som M1E3, MGCS og til og med den russiske T-14, sikter alle mot en mindre kampmasse, i størrelsesorden 50 til 55 tonn, i stedet for 65 til 70 tonn.

Til nå har ikke Kina vært i front når det gjelder kampvogner. Selv om den ble ansett som svært dyktig og effektiv, ble Type 99A, dens mest effektive og mest moderne tank, bare produsert i 600 eksempler. Den kinesiske generalstaben prioriterte faktisk luft- og sjøstyrkene når det gjaldt modernisering.

Ved å gå i tjeneste i 2011 og perfekt moderne, skulle man trodd at denne tanken ville ha representert bærebjelken i den kinesiske responsen på dette området, i flere tiår, under dekke av kontinuerlige forbedringer. Det er imidlertid en helt annen stridsvogn, og på mange måter uten tilsvarende i Vesten, som nylig ble fotografert i fargene til People's Liberation Army.

Type 96, Type 99A og Type 15: stridsvognene til People's Liberation Army har utviklet seg kraftig de siste tiårene

Hvis landkomponenten til People's Liberation Army forblir den største hæren på planeten, med en million aktive soldater, kan flåten av kampvogner virke relativt beskjeden.

Type 96 kampvogn
Hvis Type 99A er den mest moderne kinesiske tanken, er det Type 96 som utgjør ryggraden i flåten av tunge tanks.

Faktisk består den i dag av 4 kampvogner, inkludert 500 Type 600A, den mest moderne versjonen, med en kampmasse på 99 tonn, bevæpnet med en 55 mm kanon og utstyrt, ser det ut til, med et soft-kill-forsvar system. I tillegg kommer 125 Type 600, som går foran den, veier 99 tonn, med tilsvarende bevæpning, men med mindre avansert elektronikk ombord.

Hovedtyngden av den kinesiske flåten består av 2500 type 96 mellomstore stridsvogner, et pansret kjøretøy designet på 90-tallet, med en kampmasse som varierer fra 40 til 45 tonn, og av en generasjon som kan sammenlignes med den til den sovjetiske T-72, selv om som er veldig forskjellige i utseende. Bevæpnet med et 125 mm rør, tjener denne tanken som grunnlaget for VT4, eksportmodellen som tilbys av Beijing.

Siden 2018 har PLA også anskaffet 500 Type 15 lette stridsvogner, et pansret kjøretøy som veier 33 til 36 tonn i kamp, ​​bevæpnet med en 105 mm kanon, spesialdesignet for væpnede rekognoseringsoppdrag, men også for å operere i vanskelig terreng ufremkommelig av tyngre stridsvogner , for eksempel på platåene til indiske Ladakh, eller i de subtropiske områdene i Sør-Kinahavet.

Til slutt har de kinesiske hærene tusen mye eldre stridsvogner, som Type-88 og Type-79, som tjener som reserver, men ment å gradvis erstattes.

lys chr Type 15 APL
Type 15 lett tank ble spesielt designet for å operere i Himalayas høyland langs grenselinjen til India.

Til nå var den kinesiske tankflåten derfor ikke veldig forskjellig i sin konstitusjon, som i sin utvikling, fra russiske eller vestlige flåter, med spesielt en betydelig økning i masse, beskyttelse, dødelighet og derfor pris, i løpet av nye versjoner.

Bildet publisert for noen dager siden på kinesiske sosiale nettverk, som viser en kampvogn med et design som bryter dypt med disse paradigmene, kan imidlertid indikere at People's Liberation Army ville ha tatt en mye mer radikal bane, angående paradigmene brukt på designet av sin nye kampvogn.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsanalyse | Lette stridsvogner og pansret rekognosering

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT