Overfor Kina utsetter den amerikanske marinen sine fremtidige programmer for å favorisere på kort sikt

Hvis de europeiske hærene har blikket rettet mot Russland og den israelsk-palestinske konflikten, har den amerikanske marinen på sin side bare øynene på den sannsynlige konflikten som ville sette den mot marinen og luftstyrkene i People's Liberation Army, i hendelsen av en kinesisk marine- og luftblokade av øya Taiwan.

Fristen for 2027, opprinnelig satt av admiral Phil Davidson i 2021, angående den sannsynlige konfliktsonen med Beijing, nærmer seg, presset øker på den amerikanske marinen, som må svare på både den militære og industrielle utfordringen Folkets frigjøring utgjør Hæren og dens marine, som mottar rundt ti store overflatestridende og to ubåter hvert år.

Mens amerikansk skipsbygging fortsatt møter betydelige vanskeligheter, og den amerikanske marinens planlegging bare er i ferd med å komme seg etter en periode med intenst kaos, må den nå ta valg. Det er nettopp dette den gjorde, ved å favorisere kortsiktig marineproduksjon, og utsette de fleste store mellomlangsiktige programmer som F/A-XX, SSN(x) eller DDG(x).

Trusselen om en kinesisk blokade av Taiwan krever en massiv og tilgjengelig flåte innen 2027.

Fra Admiral Phil Davidsons kunngjøring, daværende sjef for Stillehavsteatret, om den mulige konfrontasjonen mellom USA og Kina, fra 2027, bekreftet Pentagon-analytikere fremfor alt frykten den amerikanske generaloffiseren uttrykte da.

Den amerikanske marinens arbeidsstyrke
Den amerikanske marinen har fortsatt fordelen fremfor den kinesiske marinen når det gjelder hangarskip, amfibieskip og ubåter, men vil snart bli betydelig overgått i overflatestridsflåten.

Fra 2022 indikerte således Chief Naval Officer, eller CNO, Admiral Gilday, tilsvarende stabssjefen for den amerikanske marinen, at Pentagon jobbet aktivt, og hovedsakelig på scenariene mot den kinesiske marinen rundt Taiwan, fra 2027.

S 2023, det var Admiral John Aquilinos tur, etterfølgeren til admiral Davidson i spissen for US Indo-Pacific Command (INDOPACOM), for å tegne et høyst bekymringsfullt bilde angående fremveksten av marine eiendeler og kinesiske luftstyrker, designet ifølge ham for å få overtaket over amerikanske styrker innen 2027, rundt Taiwan, som en del av Kinas nye femårsplanlegging.

Disse bekymringene og alarmerende rapportene ble gjentatt i utformingen av Pentagons 2025-budsjett. Faktisk så det ut til at de amerikanske hærene, spesielt den amerikanske marinen, prioriterte øke motstandskraften til amerikanske styrker utplassert i Stillehavet, men også i utviklingen av industrielle verktøy, nettopp for å støtte denne potensielle konflikten, ansett som stadig mer uunngåelig av Pentagon.

Serierapporter om de store struktureringsprogrammene til den amerikanske marinen

Denne innsatsen til fordel for umiddelbar og kortsiktig kapasitet, i 2025-budsjettet og utover, måtte være temaet budsjettvoldgift, den amerikanske marinens ressurser har ikke utviklet seg proporsjonalt.

CGI Constellation klasse US Navy
Fregattprogrammet i konstellasjonsklassen er allerede 36 måneder forsinket, på knapt fire års eksistens.

Og det er åpenbart de store struktureringsprogrammene, som så langt skal tas i bruk mellom 2030 og 2040, som betaler prisen. Alle har faktisk sett ambisjonene sine utsatt eller forsinket, om å frigjøre budsjettressurser for å finansiere styrkingen av infrastrukturen i Stillehavet, spesielt i Guam.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT