Beveger vi oss mot å forlate 132 Leopard 2A8IT for den italienske hæren?

På begynnelsen av sommeren 2023 kunngjorde Roma neste ordre på 132 tunge stridsvogner Leopard 2A8IT, inkludert 130 i kampversjon, for å erstatte en del av flåten av lokalt designede C1 Ariete-stridsvogner.

Disse stridsvognene var ment å operere sammen med 120 moderniserte C1 Ariete, støttet av 140 pansrede støttekjøretøyer, plattformer Leopard 2 tilgjengelig i forskjellige versjoner for ingeniørstyrker og andre.

Samtidig kunngjorde Roma lanseringen av A2CS-programmet (Army Armored Combat System), som involverer tusen infanteri-kampkjøretøyer, med €15 milliarder for 1000 pansrede kjøretøyer, som KNDS Puma og KF41 Lynx, fra Rheinmetall, var for. forventes å være favoritter.

Samtidig hadde Italia indikert sin intensjon om å bli med, som et tredje medlem, den fransk-tyske MGCS-tanken i det fremtidige programmet. I denne sammenhengen så det ut til at det industrielle partnerskapet mellom KNDS og Leonardo, lansert i 2023, forseglet denne trepartsalliansen. Dette er imidlertid langt fra tilfelle.

KNDS og Leonardo klarer ikke å bli enige om industriell deling Leopard 2A8IT italiensk.

Den første og mest presserende filen som KNDS og Leonardo måtte gå videre og komme til enighet om, var konfigurasjonen og industriell deling av 132 Leopard Italiensk 2A8, baner vei for kontrakter og samarbeid.

Puma KMW KNDS Tyskland Bundeswehr
Pumaen til det tyske KNDS deltar også i A2SC-programmet.

den Leopard Italienske 2A8IT-er, som de 140 støttepansrede kjøretøyene på samme plattform, må faktisk erstatte, fra 2027, de pansrede kjøretøyene som for tiden er i tjeneste i de italienske hærene. Vi måtte derfor gå raskt, og dette var målet for arbeidsgruppen som samlet de to produsentene i flere måneder.

Likevel kunne visse spor tyde på at diskusjonene ikke gikk som forventet. For det første indikerte åpningen av A2SC-programmet for andre konkurrenter, den amerikansk-spanske ASCOD, den svenske CV90 og spesielt den sørkoreanske AS21 Redback, at for Roma fortrengte industrimålet de rene konvergensmålene, spesielt rundt MGCS program.

På den annen side, mens Berlin hadde annonsert invitasjonen til Italia til delta i MGCS, avtalen om å reorganisere programmet, og om den resulterende industrielle deling, kunngjort for noen uker siden, gjaldt kun de tyske selskapene, KNDS Germany (tidligere Krauss-Maffeï Wegmann) og Rheinmetall, og de franske selskapene, KNDS France (tidligere Nexter) og Thales.

Det er i denne sammenhengen at Leonardo på den ene siden og KNDS Tyskland på den andre kunngjorde i fellesskap i begynnelsen av uken, svikt i forhandlingene om samarbeid mellom de to selskapene, om tankprogrammet Leopard 2A8.

For mange detaljer etterspurt av Leonardo angående Leopard 2A8IT, ifølge KNDS

Selon talspersonen for det italienske selskapet, " Leonardo kunngjør, til tross for innsatsen som er gjort, avbrytelsen av forhandlingene med KNDS for å definere en felles konfigurasjon for det viktigste kamptankprogrammet til den italienske hæren og for å utvikle et bredere samarbeid". Og la til at den italienske våpengiganten forble fullt forpliktet til å forsyne de italienske hærene, og henvendte seg til andre partnere.

Leopard 2A7HU
Le Leopard 2A8 er en videreutvikling av Leopard 2A7HU ungarsk.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT kampvogner | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

6 Kommentarer

  1. Bonjour,
    Spørsmålet mitt er dette, som henger sammen med en artikkel du publiserte for noen måneder siden: alle refleksjonene som ble utført og publisert om temaet panserhæren identifiserer to "ofre": Frankrike som "glemte" å modernisere Leclerc og klart vet ikke lenger hvordan man skal styre prosessen med utvikling og modernisering av pansrede våpen og Rheinmetall som produserte en klart "interessant" tank mens man glemte "på fransk vis" for først å sikre et løsningsmiddelmarked, teller gitt KMWs fremtredende

    Kunne ikke disse to "uheldige menneskene" komme sammen for å "redde møblene", Frankrike rekonstruerte en moderne panserstyrke med en Panther produsert på nasjonal jord og integrerer franske elementer som eskalope og Rheinmetall, noe som gjør sine FoU-investeringer lønnsomme og i stand til å eksportere fra Frankrike til tredjepartskunder?

    Dette ville gjøre det mulig å konfrontere den geopolitiske virkeligheten og å reflektere uten press fra press på KNDS-systemet av systemer som, gitt suksessen til Leopard i forskjellige versjoner vil bli utsatt fra år til år til neste århundre...eller ikke langt?

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT