Loyal Wingmen vs NGAD: US Air Force kan favorisere kampdroner for 2030

Lansert i 2015, representerte Next Generation Air Dominance-programmet, eller NGAD, frem til i dag et av hovedprogrammene til det amerikanske luftforsvaret. I likhet med F-22 på 90-tallet, som kan erstattes, har dette som mål å gi USAF et jagerfly med overlegenhet i luften som er i stand til å påtvinge seg selv, i begge tiårene etter at den ble tatt i bruk, mot alle enheter som kunne produseres i verden, spesielt av Russland eller Kina.

Ulempen med disse kravene er at det amerikanske jagerflyet lover å bli dyrt, og til og med veldig dyrt. Ifølge sekretæren for luftforsvaret, Franck Kendall jr, må dette koste «flere hundre millioner dollar» per celle, vel vitende om at «flere» her, absolutt ikke representerer 2 eller 3.

Faktisk planla det amerikanske flyvåpenet bare å anskaffe et begrenset antall, rundt 200 eksemplarer, for å erstatte F-22, som, selv om det fortsatt er et av de beste, om ikke det beste flyene med luftoverlegenhet i verden til dags dato, er å tas ut av tjeneste fra slutten av tiåret.

I alle fall var det ingenting som tydet i den offisielle talen på at dette symbolske programmet for modernisering av det amerikanske luftvåpenet, med B-21 Raider-bombeflyet, Sentinel ICBM og Awacs E-7 Wedgetail, kan være truet. Likevel er dette hva stabssjefen for det amerikanske luftvåpenet, general David Allvin, og SECAF, Franck Kendall jr., foreslo forrige uke.

Vil NGAD-programmet betale prisen for det amerikanske luftforsvarets presserende behov for Loyal Wingmen-droner?

Imidlertid så NGAD-programmet ut til nå å være på rett spor, både budsjettmessig, operasjonelt og politisk. Til det punktet at tildelingskontrakten, for byggingen av de første prototypene, var ventet i år, motarbeidet Lockheed Martin og Boeing hverandre i denne saken.

NGAD Loyal Wingmen
300 US Air Force F-35A vil bli modifisert for å kontrollere CCA-kampdroner.

Forrige uke, derimot, eroderte disse sikkerhetene betydelig. Faktisk har de to myndighetene som leder det amerikanske luftvåpenet, SECAF, F. Kendall og stabssjefen, general D. Alnvin, begge kommet med uttalelser som antyder at programmet kan betale for det akutte behovet for kampdroner å følge sine jegere.

 » Overveielser pågår fortsatt, ingen avgjørelse er tatt. Vi ser på mange svært vanskelige alternativer som vi må vurdere ", da de ble spurt av en journalist om rykter om trusler mot NGAD-programmet, under et rundebord organisert i Pentagon med spesialpressen.

Og la til at det amerikanske luftvåpenet var engasjert i en prosess for å designe og produsere, men også for å bruke, kampdroner, mer spesielt, Loyal Wingmen som må eskortere og utvide evnene til jagerflyet i løpet av de neste årene. I tillegg, nå som prosessen har begynt, oppdager USAF til og med nye måter å bruke dette utstyret på, noe som åpner for nye muligheter, ifølge general Allvin.

Franck Kendall, på sin side, erklærte om dette emnet, til referansesiden, Aviationweek.com, at det var nødvendig å opprettholde et åpent sinn for å svare på problemene. Mer spesifikt, ifølge den politiske sjefen for Luftforsvaret, tvinger budsjettbegrensninger USAF til å vurdere sine prioriteringer annerledes, noe som kan føre til visse avveininger som må aksepteres.

Frigjør kortsiktige budsjettressurser for å fremskynde overgangen til kampdroner

Faktum er at den store prioriteringen, når det gjelder amerikansk taktisk luftfart, nå ser ut til å være den raske, men strukturerte, innføringen av en voksende flåte av droner som dekker hele bruksspekteret.

USAF-general Alvill
General Allvin, US Air Force Chief of Staff, taler ved Air and Space Force Association i Arlington.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT