KNDS forbereder mellomgenerasjonstanken, inkludert for Frankrike!

Til nå kunne strategien som den fransk-tyske gruppen KNDS har fulgt, som samler franske Nexter og tyske Krauss-Maffeï Wegmann, virke uklar, for ikke å si kunstig.

Selv om de var samlet i en enkelt enhet, med MGCS-programmet i en sentral posisjon, så det ut til at de to nasjonale selskapene og deres tilsynsmyndigheter fortsatte å utvikle seg uavhengig, uten reell synergi, og uten å produsere pansrede kjøretøyer som virkelig var beregnet samtidig med Bundeswehr og hæren.

Nylige hendelser, med utseendet til RCH-155, en pistol på hjul som Cæsar, og spesielt Leopard 2A8, en utvikling av Leopard 2A7 ment å sikre utskifting av deler av de vestlige stridsvognene som er arvet fra den kalde krigen, kunne til og med støtte denne hypotesen om to nasjonale enheter som kommuniserer lite eller ikke i det hele tatt, kunstig samlet i en fransk-tysk gruppe for mer politiske formål enn industrielle og forsvar.

Men utvalget av tunge stridsvogner presentert av KNDS, under Eurosatory 2024-utstillingen, lar oss ta et nytt blikk på konsernets strategi, og ikke bare dens underenheter, og viser en smart konstruert synergi, selv om den ikke tar den formen vi i utgangspunktet kunne forvente.

KNDS klargjør sin kamptankstrategi

Faktisk presenterer KNDS, på dette showet, som tar sikte på å være det viktigste europeiske showet, sannsynligvis over hele verden, når det gjelder landvåpen, ikke en, og heller ikke to kampvogner, men fem, i en visjon om rekkevidden knyttet til en relevant kalender.

Leopard 2A8 fra KNDS på Eurosatory 2024
Le Leopard 2A8 dukket først opp offentlig på Eurosatory 2024-showet

To modeller er for tiden i produksjon. DE Leopard 2A8 er allerede bestilt av Tyskland, Norge og Tsjekkia, og forventes snart å bli bestilt av Nederland og Litauen. Dens franske motstykke er den moderniserte Leclerc, versjonen som for tiden distribueres i den franske hæren, gjennom modernisering av sin egen flåte.

Målet med dette tilbudet er å svare på den geopolitiske nødsituasjonen, spesielt for Tyskland og Frankrike, samtidig som den gir en løsning på de kortsiktige moderniseringsbehovene til europeiske hærer, for å håndtere spenninger med Russland og å kompensere for sending av pansrede kjøretøy og stridsvogner til Ukraina.

Fremfor alt handler det om å ikke lenger gi markedsandeler, spesielt i Europa, til K2 Black. Panther Sørkoreansk, designet delvis takket være tyske teknologioverføringer, og allerede valgt av Polen, samt amerikanske M1A2 SEPv3 Abrams, valgt av Polen og Romania.

For dette er det fremfor alt Leopard Tyske 2A8, det er sant mye mer gjennomført enn Leclerc, absolutt modernisert, men på et minimum, som er fremmet av KNDS. Spesielt siden forespørslene kommer fremfor alt, i dag, fra europeiske hærer, Krauss-Maffei Wegmanns favorittlekeplass.

Et kortsiktig mellomtilbud for å forberede ankomsten til MGCS

Den andre delen av dette tilbudet består også av to modeller, den ene fransk, den andre tysk, ment å gå i tjeneste i løpet av de neste årene, for å danne den midlertidige generasjonen av kampvogner, nå velkjente, som venter på en MGCS som ikke vil ankomme før 2045, kanskje 2050.

Le Leopard 2A-RC 3.0 varsler om Leopard 3 av Bundeswehr

Den første som ble avslørt, i slutten av forrige uke, er le Leopard 2A-RC 3.0, en radikal utvikling av Leopard 2, utstyrt blant annet med et helautomatisert tårn og et mannskap redusert til 3 medlemmer.

Leopard 2A-RC 3.0 av KNDS Deutschland
Le Leopard 2A-RC 3.0 er utstyrt med et ubemannet robottårn.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

7 Kommentarer

    • Dette kan forklares. Leclerc evolved presenteres på Eurosatory-messen som en "klar til produksjon"-modell, litt som KF51 Panther. Prometeus vil imidlertid ikke være definitivt klar før i 2025/2026. Så det ble kanskje ansett som bedre å vise den i sin "klare" konfigurasjon, i stedet for den kommende konfigurasjonen. I tillegg er Prometeus til stede på EMBT-demonstratoren, og det er ganske enkelt, kommersielt, å lage broen.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT