Lockheed og Rheinmetall forsøker å torpedere israelske PULS i Tyskland

I løpet av de siste to årene har den israelske forsvarsindustrien gjort betydelige kommersielle gjennombrudd på flere områder, spesielt innen mobilt artilleri. Enten det er PULS flerrakettkaster eller ATMOS 2000-montert kanon, har israelske systemer vunnet i flere konkurranser, til skade for amerikansk (HIMARS) eller europeisk (Caesar, Archer) utstyr, inkludert i Europa.

Hvis europeerne ikke har andre midler, for å motvirke fremskrittet til ATMOS 2000-pistolen, enn å være mer effektiv og mer konkurransedyktig, med ankomsten av Archer 2, Caesar Mk2 og RCH-155, Lockheed Martin, på sin side , har et sterkt argument for å holde den israelske flerrakettoppskyteren i sjakk fra HIMARS.

Faktisk, i motsetning til det som har blitt annonsert i flere måneder av Elbit Systems, har Lockheed, for anledningen støttet av Rheinmetall, ingen intensjon om å la den implementere GMLRS-rakettene som i dag utstyrer LRM-ene /LRU M270 i flere europeiske hærer, spesielt de som har henvendt seg til PULS de siste månedene i Europa.

ELBIT PULS, en multippel rakettkaster med stor allsidighet og lav pris

I løpet av de siste to årene har PULS etablert seg i en rekke konkurranser, spesielt i Europa. I januar 2023 kunngjorde Danmark at de vendte seg til dette systemet, for 8 eksempler, men også til ATMOS 2000-våpenet, for å modernisere artilleriet, etter å ha bestemt seg for å overføre alle sine 19 splitter nye Caesar 8x8-er til 'Ukraina.

atmos 2000 elbit
Den ATMOS 2000-monterte pistolen ble foretrukket fremfor den franske CAESAR i Danmark. Siden den gang har denne avgjørelsen vært gjenstand for en rekke kritikk og beskyldninger om favorisering fra det danske forsvarsdepartementet.

To måneder senere var det de nederlandske hærene som bekreftet anskaffelsen av 20 systemer, for litt over 300 millioner dollar. Disse to hærene brukte tidligere M270, som hadde blitt trukket ut av tjeneste i flere år. I begge tilfeller vant den israelske LRM mot LMs HIMARS.

siden da, Spania har kunngjort at de vender seg til det israelske systemet, med anskaffelse av 16 PULS og 474 Accular, EXTRA og Predator Hawk raketter, for 577 millioner dollar. Men det er det sannsynligvis Tysklands beslutning om å anskaffe 5 israelske systemer, ved å piggybacke på det nederlandske programmet, for å erstatte 5 MARS II, en utvikling av M270, sendt til Ukraina, som er ferdig antenne pulveret for Rheinmetall og Lockheed.

Lockheed Martin og Rheinmetall samarbeider om å bygge en EuroHimars

Faktisk, for litt over et år siden, i påvente av det økende behovet for fornyelse av flåten av flere rakettoppskytere i Europa, gikk de to selskapene sammen for å foreslå en europeisert versjon av M142 HIMARS, som ville bli direkte montert i Tyskland. Samtidig gjorde KNDS Deutschland det samme, men denne gangen, med israelske Elbit, for en europeisk versjon av LRM.

Lockheed M142 HIMARS
HIMARS har vist seg å være et av de mest effektive systemene som Vesten har sendt til Ukraina.

Denne tilnærmingen er ganske vanlig over hele Rhinen, den tyske forsvarsindustrien er spesielt glad i denne typen OEM-partnerskap, noe som gjør det mulig å europeisere, i navnet mer enn faktisk, høyytelsesutstyr med et sterkt kommersielt potensial.

Dette er hvordan Diehl og Rheinmetall gikk sammen med Rafael for å tilby SPIKE antitank-missilet til europeiske hærer, og raskt vinne enorme markedsandeler i Europa, basert på tregheten til Euromissile og MBDA i dette området. Nylig har lignende modeller vært basert på APS Trophy-systemet, eller Arrow 3 anti-ballistisk system, alltid israelsk, og alltid med "Euro"-partikkelen.

Men hvis LM kan innrømme å ha sett København, Haag og til og med Madrid vende seg til PULS, overbeviste hypotesen om å la Bundeswehr til Elbit for et system så avgjørende som flere rakettoppskytere ham til å trekke ut klørne og prøve alt for å avspore denne tilnærmingen.

LM og Rheinmetall benekter muligheten for å skyte opp GMLRS-raketter til det israelske PULS-systemet

For å gjøre dette brøt de to selskapene et av løftene som ble gitt av Elbit, angående muligheten for systemet deres for å implementere GMLRS-raketter, som i dag bevæpner M270, MARS II og andre LRU-er.

Lockheed Rheinmetall GMARS-forslag
Kunstnerens inntrykk av GMARS, en europeisert versjon av HIMARS av Rheinmetall

På Eurosatory-messen var Lockheed Martins visepresident for strategi og forretningsutvikling for bakkestyrker, Howard Bromberg, spesielt skarp om dette emnet. » MLRS-familien av ammunisjon (fra Lockheed Martin) kan ikke integreres i PULS-systemet ", erklærte han dermed.

Og for å legge til, enda mer presist, til mikrofonen til journalistene fra Defensenews.com » Hvis Tyskland skulle velge PULS, ville det ikke få tilgang til våre missiler". Dette er selvfølgelig et sterkt argument, spesielt for Berlin.

Faktisk, ikke bare kunne ikke Bundeswehr, i en slik hypotese, stole på sin beholdning av GMLRS-raketter, for sine PULS, selv om de var midlertidige, men den kunne ikke henvende seg til den amerikanske forsvarsindustrien for å fylle på lagrene, om nødvendig.

Men som forbudene mot reeksport av SPIKE-missiler til Ukraina som ble pålagt av Jerusalem viser, avhengig av et land så spesielt i sin geopolitiske posisjonering som Israel, for en strategisk evne som langdistanseartilleri, vil absolutt representere en overdreven risiko- tar for Berlin.

GMLRS Lockheed M270 rakett
GMLRS-raketten er hovedammunisjonen til M270-systemene som fortsatt er i bruk

Med Berlin som ambisjon om å gjøre Bundeswehr til det sentrale omdreiningspunktet for europeisk forsvar, spesielt i forholdet til USA innenfor NATO, er det sannsynlig at argumentene som Lockheed har fremsatt, vil treffe blink. Spesielt siden Rheinmetall også dro dit med sin lille morderiske frase, gjennom Armin Papperger.

« Andre snakker om at muligheten for å skyte en eller annen form for missil er universell, en uttalelse som for det meste ikke engang er sann, favoriserer fragmentering av utviklingsmidler og nasjonal egoisme, mens den ikke blir brukt i det hele tatt på den ukrainske slagmarken. » erklærte dens administrerende direktør, og støttet nettopp der det gjør vondt, det vil si forbudet mot Jerusalem fra å overføre utstyr av israelsk design til de ukrainske hærene.

konklusjonen

Som vi kan se, har Rheinmetall, i likhet med LM, bestemt seg for å slå til der det gjør vondt, for å avspore forhandlingene mellom Berlin og Jerusalem, angående anskaffelse av PULS-systemet.

De to selskapene startet offensiven på det beste tidspunktet, siden nylig Bundeswehr hadde erkjent vanskeligheter i diskusjoner med Elbit, og en mulig utsettelse av leveringen av de 5 systemene, fortsatt ikke offisielt bestilt, til slutten av året 2024.

Det gjenstår at argumentene fra de to amerikanske og tyske industrimennene, hvis de først og fremst er ment å støtte deres bemerkninger, også fremhever farene ved hensynsløs anskaffelse av større forsvarsutstyr.

K239 Chunmoo
Forbeholdene og forbudene fremsatt av LM og RM angående GMLRS-raketter strekker seg absolutt også til den sørkoreanske M239 Chunmoo, anskaffet spesielt av Polen;

Ja, enten det er Israel, som Sør-Korea, med Chunmoo II, også målrettet av A. Pappergers bemerkninger, hvis disse landene kan være attraktive når det gjelder pris eller leveringstider, er de likevel i operasjonssalen og geopolitiske agendaer radikalt forskjellige fra sine europeiske kunder.

Hva vil da skje når Haag vil bestille nye raketter fra Elbit, vendt mot Russland, når den russiske diasporaen i Israel motsetter seg det? Og hva vil skje, i samme hypotese, hvis Seoul allerede er engasjert mot Pyongyang? Vil det rett og slett være mulig å beskytte skipene som frakter disse systemene i tilfelle en omfattende konflikt?

Spørsmålet oppstår derfor om relevansen, i Europa, av å henvende seg til produsenter utenfor NATO, mens situasjonen er svært forverret på det gamle kontinentet som i verden, for å spare noen titalls millioner euro i møte med europeisk eller amerikansk utstyr ?

[Armelse]

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 flere rakettkastere | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT