Med et budsjett på 90 milliarder euro i 2024 er de tyske hærene på vei mot en dominerende posisjon i Europa

Siden tysk opprustning, godkjent ved signeringen av London- og Paris-avtalene i mai 1955, har Forbundsrepublikken Tyskland og Frankrike alltid sørget for balanserte forsvarsutgifter, for å begrense gjenoppblomstringen av mistillit mellom de to landene som førte til flere konflikter i det XNUMX. og XNUMX. århundre.

Selv etter gjenforening, og oppstarten av den tyske økonomien med ankomsten av 16 millioner østtyskere, fortsatte Berlin og Paris å respektere denne stilltiende regelen, spesielt siden de to landene delte den samme oppfatningen av fordelene ved fred.

Denne balansen varte til 2019. Siden den gang, til tross for økningen i investeringene i Frankrike, har budsjettet til de tyske hærene vokst dobbelt så raskt som de franske hærenes budsjett, til det nådde, i 2024, totale investeringer på € 90,6 milliarder, inkludert pensjoner, sammenlignet med bare €59,6 milliarder på den andre siden av Rhinen.

Vil denne ubalansen være syklisk, knyttet til Zeitenwende til Olaf Scholz, eller vil den finne sted over tid, for å bli strukturell, og dyptgripende omforme de militære balansene i Europa, spesielt til skade for Frankrike?

Budsjettet til de tyske hærene har økt med 55 % på to år

Hvis de franske hærene fulgte en relativt lineær fremgang fra €44,2 milliarder i 2019 til €59,6 milliarder i 2024, som fulgte av de tyske hærene, var mye mer kaotisk.

Luftwaffe eurofighter Typhoon
Luftwaffe vil motta 20 Eurofighters Typhoon ekstra, bestilt som en del av Zeitenwende på 2024-budsjettet, og forbereder anskaffelsen av rundt ti flere F-35A, i 2025.

I 2019 bevilget Berlin således 46,9 milliarder euro til å finansiere Bundeswehr. Dette beløpet økte med 5 milliarder euro i 2020, deretter med bare 1 milliard euro i 2021, på høyden av konsekvensene av Covid-krisen, før de igjen økte med 4 milliarder euro i 2022.

Med starten av krigen i Ukraina, og starten på Olaf Scholz' Zeitenwende, opplevde den tyske forsvarsinnsatsen en voldsom progresjon, og nådde 67,8 milliarder euro i 2023 (+8,7 milliarder euro), deretter 90,6 milliarder euro i 2024 (+22,8 milliarder euro) , en økning på 55,4 %, og 31,5 milliarder euro på bare to år.

I forhold til nominelt BNP økte tyske forsvarsutgifter, inkludert pensjoner, fra 1,35 % av BNP i 2019 til 2,12 % i 2024. I samme periode økte den franske forsvarsinnsatsen fra 1,81 % til 2,05 %, en økning på +0,25 % % BNP for Frankrike, sammenlignet med +0.77 % BNP for Tyskland.

En falsk progresjon på grunn av 100 milliarder euro til Zeitenwende

Gapet som har økt mellom franske og tyske investeringer i forsvar gjelder alle kategorier av investeringer, enten det er i personell, opplæring eller infrastruktur. Imidlertid er det utvilsomt gapet når det gjelder utstyrsanskaffelser som viser seg å være det mest spektakulære.

tyske hærer Bundeswehr
Stilt overfor behovet for formatutvidelse, og yrkenskrisen i hærene, kunne Bundeswehr vende seg til utvalgt verneplikt inspirert av den skandinaviske modellen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

 1. Og hvorfor skal Frankrike gjøre samme innsats som Tyskland? I tilfelle Tyskland blir en trussel igjen?

  Dette er for å ignorere den grunnleggende forskjellen: Frankrike har atomvåpen.

  Bortsett fra dumme egoproblemer, ser jeg ikke poenget.

  Tyskland er en regional kontinentalmakt, og Frankrike er først og fremst en maritim makt tilstede over hele klodens overflate.

  Frankrikes vitale interesser er absolutt ikke i de baltiske landene, Polen eller Ukraina.

  Hvis Tyskland trenger en kraftig landhær som er i stand til å utplassere på de østlige slettene, trenger Frankrike fremfor alt en kraftig marine som er i stand til å sikre projeksjon og utplassering av en ekspedisjonsstyrke hvis et land kom på ideen om å angripe Martinique, Guadeloupe, Guyana , Reunion, Ny-Caledonia eller Polynesia.

 2. Tyskland med NATO-allierte må faktisk kontrollere Østersjøen, Nord-Atlanteren og Svartehavet i tillegg til de østlige slettene. Men Frankrike kan ikke frita seg fra å delta i landforsvaret i øst, selv i mindre grad, opp til sine budsjetter.
  Den har en andre eller til og med tredje gardinposisjon i forhold til Ukraina, men denne konflikten er vår, uten tvil.
  Den lette naturen til mange av våre enheter må verdsettes og brukes på flankene eller i fjerne teatre som (dessverre) ikke vil unnlate å dukke opp! Vi har ingen tanker for å utstyre dem uansett..
  Vi må huske på at solidaritet har to betydninger, som sier at problemene en dag ikke kommer på strak arm! Bare et seirende Europa vil kunne avskrekke fremtidige konkurrenter.
  Det er historiens retur.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT