KNDS' Cæsarkanon er nå det mest eksporterte europeiske artillerisystemet

I løpet av få år har CArion utstyrt med et artillerisystem, eller CAESAR-kanon, steget til rangering av stjerneutstyr for fransk våpeneksport, og sluttet seg til Rafale og Scorpene-ubåten i den svært eksklusive våpenklubben som sannsynligvis vil skape overskrifter i Frankrike og i utlandet.

Flere ekkoer og erklæringer antydet at nye bestillinger kunne finne sted under Eurosatory 2024-utstillingen. Dette er nå gjort, siden Armenia, så vel som Kroatia og Estland, har signert forpliktelser om å bestille totalt 60 nye franske artillerisystemer.

Ved å gjøre dette har Caesar nå etablert seg som det mest eksporterte europeiske artillerisystemet, enten det gjelder antall enheter levert og/eller bestilt, eller antall kunder, noe som gjør at KNDS France, Ex-Nexter, kan returnere til den internasjonale rangeringen av eksportører av landutstyr, etter semi-feilen til Leclerc og feilen til VBCI.

Armenia, Estland og Kroatia: 3 nye brukere og 60 nye Caesars for KNDS på Eurosatory

Cæsaren vil derfor utvilsomt ha vært en av de store stjernene i Eurosatory 2024-showet, sammen med nye kampvogner fra KNDS og Rheinmetall, samt de mange luftvern- og antidronesystemene som dukket opp i år. Den franske kanonen har nemlig registrert 3 nye bestillinger for totalt 60 eksemplarer, i anledning den parisiske begivenheten.

CAESAR MkII KNDS
KNDS Cæsarkanon er nå det mest eksporterte europeiske artillerisystemet 6

De første som forpliktet seg, 18. juni, var Armenske hærer, for 36 Caesar MkI 6×6, for å utstyre to artilleribataljoner. Etter å ha formalisert landets tilbaketrekning fra den kollektive sikkerhetstraktatorganisasjonen, under russisk tilsyn, forpliktet Yerevan seg til å transformere utstyret til sine hærer, spesielt ved å henvende seg til USA og Frankrike, for å respektere Aserbajdsjan, støttet av Tyrkia og Israel.

Dagen etter var det Kroatias og Estlands tur til å kunngjøre rekkefølgen på 12 eksemplarer hver, MkI for Zagreb, MkII for Tallinn, og ble dermed det 12. og 13. brukerland av Cæsarkanonen i verden, og 5ᵉ og 6ᵉ i Europa.

Disse to landene har som sådan signert en rammeavtale med Frankrike, i anledning showet, for å organisere anskaffelse, levering og vedlikehold av artillerisystemer, som danner basene for en " Klubb Cæsar » inspirert av tyskeren Leoben.

Som sådan presiserte Forsvarsdepartementet at andre land allerede hadde meldt sin interesse for å slutte seg til denne strukturen, uten å spesifisere om de var eksisterende kunder eller potensielle nye brukere.

Ytelse/pris, mobilitet, produksjonstider, Ukraina: årsakene til suksessen til Cæsarkanonen i dag

Canon Caesar hadde en viss suksess med internasjonale kunder, kort tid etter at den ble tatt i bruk i Frankrike, i 2003, med Thailand, for 6 enheter, Saudi-Arabia, for 76 enheter, i 2006, og Indonesia, i 2012, for 37 artillerisystemer .

Cæsar Ukraina
KNDS Cæsarkanon er nå det mest eksporterte europeiske artillerisystemet 7

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | Forsvarsnyheter | Armenia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


Oppdatert 20: Slovenia og Finland

Siden denne artikkelen ble skrevet 20. juni 2024, Slovenia signerte en intensjonsavtale om også å anskaffe Caesar-systemer. Den polske pressen på sin side indikerte det Caesar MkII var favoritten i konkurransen om de nye kystbatteriene til den finske marinen.

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT