Disse 4 våpenprogrammene er like nødvendige for hærene som for den franske forsvarsindustrien

Når Eurosatory-utstillingen går mot slutten, etter å ha vært en av de rikeste utgavene av nye produkter de siste 30 årene, fremstår følelsen overfor den franske forsvarsindustrien mildt sagt blandet..

Faktisk, hvis visse franske innovasjoner ble presentert og kontrakter signert, ser det ut til at strategiene og utstyret presentert av andre BITDer, spesielt europeiske, noen ganger virket mer avanserte, og ofte mer frivillige, enten det var i felt pansrede kjøretøyer, luftvernsystemer eller droner.

Oppfatningen av en mulig delvis nedgradering av den franske forsvarsindustrien påvirker imidlertid ikke bare landvåpen, og kan på lang sikt skade nasjonal eksport i dette området, og derfor den skjøre balansen i hjertet av den industrielle ligningen til fransk. strategisk autonomi.

For å reposisjonere denne industrien i sitt globale økosystem, samt å gi hærer utstyret som vil gjøre dem mer effektive og avskrekkende i tiårene som kommer, vil det sannsynligvis være relevant å stole på visse komplementære, men mer diversifiserte, mellomlang sikt programmer, enn de som for tiden studeres, og dermed gjenoppdage dynamikken som var Frankrikes, på dette området, på begynnelsen av 90-tallet.

I denne artikkelen studeres fire av disse programmene, like relevante for de franske hærene i den fremvoksende verden, som for den franske forsvarsindustrien, for å bevare alle deres ferdigheter og eksportmarkeder: en ny sporet panserplattform fra 40. tonn rekkevidde, en 105 mm Caesar haubits, en hybrid flerbruksdestroyer med modulære muligheter samt en standardisert oppdragsmodul.

En 40 tonns flerbruks belteplattform for pansrede kjøretøy

Av all utvikling innen landvåpen, fremhevet av Eurosatory-utstillingen, er det utvilsomt tilbakekomsten av behovet for tyngre, bedre beskyttede og beltede pansrede kjøretøyer, som skilte seg ut blant besøkende og analytikere.

Beltevogn KF41 Lynx Rheinmetall Eurosatory 2024
Rheinmetall multipliserer versjonene av sin 40-tonns Lynx-plattform, inkludert som en tank destroyer.

Med den ukrainske konflikten som fremhever grensene for pansrede kjøretøyer på hjul, spesielt når det gjelder masse, derfor beskyttelse og mobilitet i mykt terreng, har mange hærer, spesielt i Europa, og industrifolk, massivt reinvestert i feltet, og presentert nye modeller av kampvogner, men også allsidige belteplattformer, som KF41 Lynx fra Rheinmetall, spanske Ascod eller svenske CV90.

Hvis disse modellene opprinnelig ble brukt til å designe infanteri-kampkjøretøyer på 35 til 40 tonn, bedre beskyttet og bedre bevæpnet enn den franske VBCI, har de siden blitt avledet i en rekke spesialiserte versjoner, som bærere av systemer av artilleri eller droner, luftvernsystemer og til og med lette stridsvogner og tankdestroyere, som samtidig oppfyller behovene til deres hærer og sterk europeisk og global etterspørsel.

Fransk industri forblir på sin side spesielt fraværende fra dette feltet, som er etterspurt, både for å utstyre seg med kampvogner for infanteri og med mobile og underpansrede luftvern- og artillerisystemer.

Faktisk, bortsett fra Leclerc, og den meget lovende Leclerc Evolution, hvis skjebne fortsatt er langt fra sikret, ble ingen beltevogn presentert under dette showet, KNDS France, som Arquus og Texelis, hadde utelukkende presentert modeller på hjul.

Men de fleste franske eksperter på området, som f.eks Marc Chassillan, Ou Yann Boivin, understreker denne rent franske skjevheten, som tar sikte på kun å favorisere hjulet, for å opprettholde projeksjonskapasitet ved lufttransport, til skade for kapasiteten til linjeinngrep.

CV90 Ukraina
Infanterikampvogner med belte er anskaffet av mange hærer, i Europa og andre steder, på grunn av deres høye beskyttelsesnivå og ildkraft.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets forskning og utvikling | Forsvarsanalyse | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

  1. I stedet for Caesar 105mm ville jeg sett en lett jagerfly, tilsvarende og etterfølger til Gripen. Og hvorfor ikke med svenskene. Russerne kommer tilbake til dette markedet med Su-75. For ikke å snakke om en mulig kampversjon av den amerikanske T-7.
    Når det gjelder modularitet, er det på papiret vakkert, men feilen i LCS og det eldste danske Stanflex-programmet må oppmuntre til den største forsiktighet.

    • feilen i oppdragsmodulen går tilbake til 2015. Siden den gang har teknologien utviklet seg betraktelig, mye takket være AI, som er avgjørende for oppdragsmoduler, og spesielt for grensesnitt.
      Når det gjelder en monofighter, ja, den kunne godt hatt sin plass på denne listen. Men ettersom jeg snakket om det nylig, og ved flere anledninger, ønsket jeg å legge vekt på andre fag.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT