Vil Kinas Type 076 være et droneskip eller et lett hangarskip?

Hvis konstruksjonen av en etterfølger til den kinesiske marinens Type 075 amfibiske angrepshelikopterskip, kalt Type 076, har vært diskutert siden 2020, har egenskapene og den nøyaktige funksjonen til dette skipet gitt opphav til en rekke spekulasjoner, beriket offisielle kinesiske uttalelser.

Dette er hvordan Type 076 i årenes løp gikk fra en LHD (Landing Helicopter Dock), som Type 075, til en angrepsdronebærer, og erstattet deler av angrepshelikoptrene og angrepet med fastvingede droner, for å sikre beskyttelse og støttefunksjoner for skipet og demonterte tropper.

Nylige bilder som vises på sosiale nettverk, som viser fremdriften i byggingen av det første skipet i klassen, av CSSC-verftene i Shanghai, viser at skipet, som nevnt, faktisk vil ha en katapult, og vil derfor ha evnen til å implementere disse fastvingede kampdronene.

Imidlertid antyder størrelsen på skipet, og lengden på grøften som skal romme dens eneste katapult, en annen mulighet, nemlig å bruke Type 076, som et lett hangarskip, en skipsklasse som forsvant med tilbaketrekkingen av HMS. illustrasjoner av Royal Navy, i 2014, men som ser ut til å gjenvinne appell de siste årene.

Byggingen av Kinas første type 076 angrepshangarskip går raskt frem i Shanghai

Byggingen av den første Type 076 ble offentlig kunngjort i september 2023 av Shanghais Hudong-Zhonghua Shipyard, som markerte slutten av prosjekteringsfasen, og starten av byggefasen. Ni måneder senere har skipets skrog avansert betydelig, til det punktet at nettstedet Navalnews.com nå anslår lanseringen i begynnelsen av 2025.

type 076 CSSC Shanghai
et av de siste bildene, spesielt tydelig, som viser fremdriften i konstruksjonen av Type 076 i Shanghai. Legg merke til grøften for katapula på babord babord.

Hvis Type 076 ikke benekter sitt forhold til Type 075, vil den imidlertid være svært forskjellig fra sin stamfar. Dermed bør skipet være rundt 10 meter lengre, og fremfor alt mye bredere, for å få et mye større høyre flydekk. Den bør derfor nå en tonnasje på 45 000 tonn lastet, 10 000 tonn mer enn Type 075, og sette den på nivå med LHA-ene i Amerika-klassen til den amerikanske marinen, så vel som med det franske hangarskipet Charles de Gaulle.

Vi ser, på bildene tatt av kinesiske flypassasjerer, deretter lagt ut på internett, at skipet vil ha en dobbel øy, som de britiske hangarskipene av Queen Elizabeth-klassen, og det italienske hangarskipet Trieste, sannsynligvis for skorsteinsproblemer.

Selon spesialisten til marinens nyhetsside, vil den også være utstyrt med gassturbinfremdrift. Dette viser seg å være mer effektivt for å nå de hastighetene som kreves for flymanøvrer med faste vinger. I tillegg vil den være utstyrt med minst én sideheis, som tillater væskebevegelse på flydekket, uten å hindre flymanøvrer.

En 100 meter lang katapult, lik de til den kinesiske marinens nye CV18 Fujian hangarskip

Men det mest avgjørende punktet, når det gjelder Type 076 som er under konstruksjon, er utvilsomt skyttergraven beregnet på å romme den elektromagnetiske katapulten som vil tillate utskyting av fly med faste vinger, ved maksimal belastning.

Type 076 konstruksjon
Type 076 vil være 10 tonn tyngre enn Type 075 som går foran den i den kinesiske marinen.

Faktisk når den en lengde på 100 meter (estimert), dvs. det samme som de som utstyrer det nye tunge hangarskipet CV18 Fujian. Assosiert med en toppfart på 25 knop eller mer, takket være gassturbinene, vil Type 076 derfor teoretisk være i stand til å lansere spesielt tunge enheter ombord, som krever en "lang" katapult for å nå den nødvendige starthastigheten.

Men til nå er dronemodellene observert under bevegelsestester på modellen av Type 076 flydekk, modeller nær GJ-11, en stealth kampdrone i 6 tonns kategorien, som ikke på noen måte krever en slik katapult for å ta til luften ved maksimal belastning.

Spørsmålet oppstår derfor om den fremtidige funksjonen til Type 076, eller mer spesifikt til den ombordværende luftgruppen.

Droneskip, LHD eller lett hangarskip, hva skal Type 076 brukes til

De nylige publiserte bildene angående konstruksjonen av det første skipet kaster litt lys over dette emnet. For det første ser denne ut til å beholde sin bakre grunnplate, og vil derfor beholde sin amfibiske funksjon, som Type 075 som den er avledet fra. Dessuten virker formen og størrelsen på denne flåten identisk med den til sistnevnte, til tross for et bredere skrog.

type 075 LHD kinesisk marine
Den kinesiske marinen har for tiden 3 LHD Type 075s, med et fjerde skip nær lansering.

Det er klart at den kinesiske marinen forbereder seg på å utplassere, i tillegg til Z-8-, Z-10- og Z-20-helikoptrene som allerede bevæpner Type 075, kampdroner, som vist av treningen utført med modeller av disse dronene , på skipets treningsdekk. Faktisk ser det ut til at LHD-funksjonen til skipet, i likhet med en dronebærer, er bekreftet. Men Type 076 kunne gjøre mer.

Faktisk, som nevnt tidligere, antyder tilstedeværelsen av en lang elektromagnetisk katapult, gassturbinfremdrift og minst én sideheis at Type 076 også kan bære spesielt tunge fly med faste vinger, og derfor sannsynligvis fløyet er J-35, J-15T eller KJ-600 luftovervåkingsfly.

Det faktum at skipet bare har et rett dekk vil ha en tendens til å indikere at antallet av disse flyene vil være begrenset, siden dekket vil måtte ryddes for hver større flyging, og ikke tillate en vedvarende hastighet av luftrotasjoner. En slik konfigurasjon skal imidlertid gjøre det mulig å støtte mellom 20 og 30 manøvrer per dag (katapult eller landing), som tilsvarer en flåte om bord på rundt ti fly.

Et komplett aero-amfibisk kampskip nær US Navy's America-klasse

Dermed ville Type 076 komme nær egenskapene til Amerika-klassen LHA, som frakter rundt tjue fly, inkludert rundt ti F-35B, ved å ha en relativt lik flåte i volum, delt mellom kampfly pilotert støttet av kampdroner. og angreps- og angrepshelikoptre.

LHA America i lett hangarskipmodus
Den amerikanske marinens LHA America i lett hangarskipversjon, med rundt tjue F-35B om bord.

Den kan dessuten, avhengig av behov, favorisere en eller annen type av dens evner, avhengig av om den må brukes i funksjonen som amfibieangrep, eller lett hangarskip, ved å tilpasse sammensetningen av dens ombordværende luftgruppe, eller til og med ved å ved å bruke rom dedikert til amfibiske styrker, for å støtte den påbegynte luftfartsfunksjonen.

Å ha en ny klasse av denne typen vil faktisk tillate den kinesiske marinen å motvirke fleksibiliteten som er gitt av Amerika-klassen LHA, for den amerikanske marinen, ved å øke flåten om nødvendig, eller hangarskip om vi er på et maktprosjekt eller et forbudsoppdrag.

konklusjonen

Vi vil fortsatt måtte vente på at disse informerte hypotesene blir sikkerheter angående det operasjonelle potensialet til Type 076. Men vel vitende om at samtidig med byggingen av den første Type 076, bygget Hudong-Zhonghua verftene også den fjerde enheten i Type 075-klassen, har dette en tendens til å forsterke ideen om at det nye skipet vil være mye mer enn en avansert LHA, og at det vil ha omfattende kapasiteter når det gjelder luftfart ombord.

Oppbyggingen av denne klassen viser også i hvilken grad det teknologiske og kapasitetsgapet som skiller den kinesiske marinen og den amerikanske marinen har en tendens til å bli mindre raskt. Den amerikanske marinen anslår i denne forbindelse at den fortsatt vil ha overtaket på dette området frem til slutten av tiåret, hovedsakelig takket være sine marine luftfartsenheter og dens ubåter. Utover det er emnet imidlertid mye mer åpent.

Kinesisk marine J-35
Vil J-35 finne veien ombord i Type 076 som F-35B ombord i America-klassene?

Men i tilfelle en konflikt rundt Taiwan, på den tiden, kunne Kina stole på to avgjørende eiendeler for å få overtaket over den amerikanske flåten. Den første er den autonome øyas nærhet til det kinesiske fastlandet, og derfor til luftbasene og missilstedene til People's Liberation Army.

Den andre fordelen, ikke mindre avgjørende, er basert på kinesiske marineindustriressurser, som representerer 65 % av verdens skipsbygging. Den kinesiske marinen vil derfor ha med kapasitet for regenerering og reparasjon, betydelig høyere enn det som er tilgjengelig for den amerikanske marinen.

I alle fall, mellom stadig mer effektive skip, og produsert mer og mer, vil det være svært vanskelig, om ikke umulig, for den amerikanske marinen å ta opp, alene, den kinesiske utfordringen i Stillehavet, mens tiden fortsetter å jobbe inn Beijings gunst.

Artikkel fra 18. juni i full versjon til 27. juli 2024

For videre

Alle

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT