Intermediate Size Frigates kommer att drivas av tyska Rolls Royce MTU-motorer

Frankrike har officiellt passerat beställning från den tyska motortillverkaren MTU, för att leverera de motorer som kommer att driva den franska flottans 5 FTI mellanstora fregatter. Varje fregatt kommer att drivas av 4 sextoncylindriga dieselmotorer som utvecklar 8000 4500 KWh vardera, och som driver fregattens 27 7000 ton i 15 knop, eller över XNUMX XNUMX sjömil i XNUMX knop. 

Medan de senaste franska fregaterna FREMM och Horizon drivs av motorenheter som levereras av amerikanska General Electric, är valet av den tyska MTU som ägs av den brittiska koncernen Rolls Royce för FTI inte obetydligt. Vi kan notera att Frankrike i flera år har försökt, så mycket som möjligt, att alltid gynna en europeisk lösning för försvarsimport, även om det ibland innebär att göra det till nackdel för franska företag. Därmed har Paris visat sitt intresse för logistikfartygen i Volcano-klassen designade av italienska Fincantieri, istället för att finansiera studierna av leveranstankfartyget BRAVE från Naval Group.

Detta val gjordes dock i samförstånd med Naval General Staff and Naval Group, med tanke på att leveranstankfartyg inte anses vara strategiskt kunnande för industrimannen, att konstruktionen kommer att utföras på STX-varvet i Saint-Nazaire, och att Inköp från hyllan gör att franska flottan kan spara kostnader och studietider.

När det gäller FTI markerar valet av MTU också ett långsiktigt strategiskt samarbete med motortillverkaren, eftersom FTI kommer att vara Naval-gruppens exportarbetshäst under de kommande åren. Fregatten har redan erbjudits Grekland. Dessutom kommer FTI troligen att tjäna som grund för klasserna av andra klassens fregatter som kommer att utrusta den franska marinen för att ersätta LaFayette-klassen FLF och Floreal-klassens övervakningsfregatter, som kommer att behöva ersättas under 2026- 2032 LPM, det vill säga minst tio ytterligare fartyg.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna