Republikanska senatorns uppmaning till F35-leverans i Taiwan

På måndagen skickade senatorerna Cornyn och Inhole, republikanska senatorerna nr 2 respektive kommittén för väpnade tjänster 2, ett öppet brev till president Trump och begärde att USA levererar F35B och / eller F16V till Taiwan, som ömyndigheterna har begärt. Enligt dem kommer leveransen av dessa enheter att delta i avskräckningen från USA mot Kina.

USA har gjort direkta uttalanden som riktar sig mot Kina och Ryssland i flera veckor, och detta öppna brev bidrar till ökade spänningar i hela Indo-Stillahavsområdet, medan president Xi Jinping upprepade under det kinesiska kommunistpartiets 19:e kongress. dess prioritet att återintegrera Taiwan i Folkrepubliken Kina, leveransen av F35 eller F16 V, den mest avancerade versionen av Lockheed-flygplanet, till de taiwanesiska väpnade styrkorna skulle utgöra en allvarlig avstötning för den kinesiske ledaren.

I händelse av leverans av dessa flygplan till det taiwanesiska flygvapnet råder det föga tvivel om att Kina kommer att öka det operativa trycket mot de amerikanska styrkorna som finns där, särskilt på ön Guam och i Japan. 

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna