Det andra kinesiska flygbolaget kommer att börja prova till sjöss i april

Det andra hangarfartyget av den kinesiska flottan typ 002  kommer att starta sina tester till sjöss i april, i år och kommer att tas i bruk före årets slut, enligt VD för DSIC-varven, som byggde byggnaden. Fartyget på 55.000 2 ton, som härstammar från den ryska Kuznetsov-klassen, är det första fullbyggda hangarfartyget i Kina på den imponerande tidsramen på bara två år. Rapporter tyder på att konstruktionen av det tredje kinesiska hangarfartyget, en modell designad och tillverkad i Kina, och som har elektromagnetiska katapulter, och identifierad som Type3, skulle ha börjat i november 003. Foton av Ilot av denna nya modell dök också upp på Twitter. 

Notera att PLA Navy General Staff har indikerat att de förväntar sig att ta emot sitt första kärnkraftsdrivna hangarfartyg, som också driver EM-katapulter, senast 2025. Produktionstakten för den militära industrins kinesiska flottstyrka är extremt hög och kan sammanfattas så här :

 • Hangarfartyg: 2 till 3 år
 • Överfallsbyggnad (TCD, LHD): 1 per år
 • Heavy Destroyer typ 055: 2 per år
 • Medium Destroyer Typ 052: 2 till 3 per år
 • Fregatter av typ 054: 3 per år
 • Typ 056 Corvettes: 4 till 5 per år
 • Oljetankfartyg: 1 per år
 • Minkrigföring: 2 per år
 • Attackubåtar: 2 till 3 per år
 • Missiluppskjutande ubåtar: 2 till 3 år

Om vi ​​anser att den genomsnittliga livslängden för en byggnad är 25 år i PLA, kommer formatet för den kinesiska marinen 2040 därför att vara detta:

 • 10 till 12 hangarfartyg 
 • 25 attackfartyg (TCD, LHD) 
 • 50 tunga jagare (typ 055) eller kryssare
 • 70 medelstora jagare (typ 052) 
 • 75 fregatter (typ 054)
 • 100 + korvetter (typ 056) 
 • 25 oljetankfartyg
 • 50 Mine Warfare-byggnader 
 • 65 Attackera ubåtar
 • 10 till 12 ballistiska missilubåtar 

Detta format är ungefär lika med det för den amerikanska flottan (i dess nya format definierat av FYDE 2025) associerat med sina lokala allierade (Japan, Sydkorea, Australien). Men för att uppnå denna balans skulle den amerikanska flottan behöva sätta in helt och hållet i Stilla havet och Indiska oceanen, och lämna Atlanten till de europeiska och kanadensiska flottorna.

Dessutom baseras denna produktion på produktion av byggnader i årstakt under de senaste två åren. Det råder ingen tvekan om att Kinas produktiva verktyg kommer att utvecklas under de kommande åren, för att öka sin produktion om behovet uppstår.

Vad som än händer är det mer än troligt att, om det inte kommer en mycket betydande reaktion från USA, kommer den amerikanska flottan att förlora sin position som hegemonisk flotta under de kommande åren, och till och med kan förlora sin första plats i rankningen av flottorna . över hela världen från 2030.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna