Ryssland har börjat bygga en stad som är dedikerad till försvars teknik

Rysslands försvarsminister General Viktor Shoigou presenterade sitt projekt för att skapa en stad som är avsedd för forskning, till utveckling och produktion av försvarsutrustning, liksom de militära teknopolerna från den sovjetiska eran, såsom Nijni Novgorod. Ett pilotprojekt, kallat 'Era', har redan startat vid Svarta havets strand, nära staden Anapa, ett attraktivt val för ryska ingenjörer och forskare. M Shoigous mål är att locka talanger från de bästa ryska skolorna och universiteten och att ge dem en miljö som främjar interaktioner och produktivitet, samtidigt som man behärskar säkerhets- och logistikfrågor.

Om "Proof of Concept" är effektivt planerar General Shoigou att replikera projektet. 

Den ryska försvarsindustrin är den största exporterande industrin i Ryssland, med undantag för olje/gasindustrin. Det sysselsätter 1,2 miljoner människor, för en omsättning som uppskattas till 30 miljarder dollar per år. Det är också ett av de sällsynta områdena för rysk excellens. Du behöver bara se framgången med S-400 luftvärnssystemen, Su35 multi-purpose fighters eller T90 stridsvagnar som exporteras i år för att vara övertygad om detta. 

Det är också en pelare för nationell återuppbyggnad i regeringens berättelse, och framgångarna för rysk utrustning, i externa operationer, under militära tävlingar eller export, behandlas mycket regelbundet i nationella tv-nyheter. Skidskytte i stridsflyg eller stridsflyg sänds till och med live på vissa nationella kanaler och kommenteras som sportevenemang.

Slutligen är det en av statens främsta ekonomiska och sociala hävstång, som alltså kontrollerar vissa ekonomiska cykler i landet, i synnerhet genom att investera intäkter från landets energiexport.

I själva verket, och som i USA, anses den ryska försvarsindustrin vara en central aktör i statens ekonomiska agerande. Medan arméns budget kommer att minskas ytterligare under 2018, kommer budgeten för design och anskaffning av försvarsutrustning att ökas. Den ryska GPV 2019-2027, motsvarande vår LPM, har alltså definierat en budgetbana som bringar årliga investeringar i försvarsutrustning till mer än 30 miljarder dollar per år, eller nästan 50 % av den totala arméns budget.

Denna mycket höga andel (Frankrike 20 %) visar utan tvekan att Ryssland tillämpar principerna för positivt värdeförsvar, och kompenserar för arméns budget med skatteintäkter som genereras av försvarsindustrin. Det är så ett land med Spaniens BNP lyckas utgöra ett betydande hot mot hela Europa, som har en BNP 12 gånger högre och en befolkning 4 gånger större än Ryssland.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna