Kina kommer att lägga stealth drones på sina flygplan bärare

Kina kommer att presentera sitt första UCAV eller obemannade stridsflygfordon, en stridsdron, som kan manövreras från ett hangarfartygs däck, vid Zhuhai Airshow i november nästa år. Presenterad under namnet "Caihong-X", skulle denna drönare vara smygande, som den franska Neuron, eller den amerikanska Stingrayen, och skulle kunna implementeras av elektromagnetiska katapulter. Det bör noteras att bilder hade cirkulerat på Twitter som visar samma drönare med hjälp av en springbräda som är jämförbar med den för de två första kinesiska hangarfartygen, som inte har en katapult.

Det finns idag i Kina inte mindre än 5 officiella smygstridsdrönarprogram, av olika storlekar och funktioner, som var och en utvecklas av ett annat laboratorium. Dessutom har Kina redan visat sin behärskning av drönare, med sina MALE- och HALES-drönare som redan är i drift i Kina och i flera flygvapen, som i Egypten som redan har använt dem i strid.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna