Det israeliska flygvapnet kan gynna nya F15 SE till nya F35

Enligt en rapport från generaldirektören för det israeliska flygvapnet, IAF, kunde  prioritera beställning av nya F-15 Strike Eagle-flygplan, tvåsitsig attackversion av F-15, till nya F-35s. Enligt denna rapport fungerar F-35 tillfredsställande i de uppdrag som tilldelats den, men IAF anser att den behöver mer för att upprätthålla den betydande bombardemang och attackkapacitet som tillhandahålls av F15 SE, som kan bära tre gånger mer vapen än en F3 . 

Detta tillkännagivande undergräver något idén om en mångsidig F35, där IAF uppenbarligen föredrar att använda den för specifika uppdrag, såsom målbeteckning eller undertryckande av fiendens luftvärn. I rapporten nämns dock IAF:s begränsade budgetar upprepade gånger. Vi förstår därför att inköps- och driftskostnaderna för F35 utgör ett hinder för dess förvärv i större antal av IAF, som fortsätter att anse att ett betydande flygvapen är nödvändigt för att upprätthålla en uthållig krigsinsats. Med andra ord är det mycket osannolikt att IAF kommer att ansluta sig till "all F-35"-doktrinen som det amerikanska flygvapnet (och Lockheed) vill påtvinga, särskilt på västerländska flygvapen.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna