J-20 kan utrustas med vektorstyrda reaktorer

EastPendulum.com-bloggen publicerade en analys angående den troliga integrationen av lokala WS-10 vektorkraftreaktorer, vilket avsevärt ökar flygplanets manövrerbarhet, särskilt i stridfasen.

Kina kommunicerar väldigt lite om dessa försvarsprogram, och informationen som går tillbaka till väst är ofta verk av kinesiska "spotters", som publicerar bilder och kommenterar de senaste vapensystemen. I det här fallet testades den vektorstyrda dragkraften WS-10-reaktorn initialt på en J-10B lätt jaktplan, innan den integrerades i flaggskeppet för den kinesiska flygindustrin.

Enligt vittnesmål från kinesiska piloter skulle J-20 tillföra verkligt mervärde i luftstrider utanför visuellt räckvidd (BVR), särskilt mot J-10 och J-11 i PLA, flygplan som långt ifrån saknar tillgångar. Thrust vectoring kommer att förbättra flygplanets manövrerbarhet, vilket gör att flygplanet kan ta höga anfallsvinklar utan att stanna. 

Men för tillfället är detta bara spekulationer, eftersom ingen objektiv bekräftelse har lämnats för att stödja denna motiverade hypotes.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna