Stora manövrar mellan Ryssland och Förenta staterna för att förföra den indiska marknaden

Med uppgången i spänningarna mellan Indien och Kina har de geopolitiska kartorna i Asien blandats om. Faktiskt, traditionellt allierat med Ryssland, dess huvudleverantör av beväpning i mer än 40 år, öppnar Indien sig mer och mer för erbjudanden från amerikanerna och deras allierade. 

Om Ryssland hade stött Indien mot Kina under kriget 1962 finns det ingen garanti för att Kina i ett sådant scenario skulle göra detsamma i dag. Tvärtom har kopplingarna mellan de två eurasiska supermakterna fortsatt att stärkas under de senaste tio åren och har till och med vuxit ännu längre sedan valet av Donald Trump. Så mycket att den kinesiska försvarsministern, knappt utsedd, åkte till Moskva för att träffa sin ryska motsvarighet och för att meddela att Ryssland och Kina strävade efter samma mål att slåss mot amerikansk hegemoni.

Nyhetsartiklar som publiceras efter 24 månader faller inom kategorin "Arkiv" och är endast tillgängliga för professionella abonnenter.
För mer information om detta erbjudande, klicka här

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna