Indien drar sig ur FGFA-projektet för indisk variant av Su-57

- Annons -

Efter 10 år av ett spänt förhållande fullt av vändningar, avbröt Indien äntligen sitt deltagande i FGFA-projektet, den indiska versionen av Su-57-stridsflygplanet som för närvarande utvecklas av Ryssland. Detta tillkännagivande är bara en halv överraskning, eftersom stötestenarna har fortsatt att skräpa ner detta projekt sedan det lanserades. Det markerar också det alltmer markanta avståndet mellan Indien och dess traditionella allierade, Ryssland, mot en bakgrund av närmande mellan Moskva och Peking. Dessutom har IAF, det indiska flygvapnet, som stöter på många tillförlitlighetsproblem med sina 250 Su-30 MKI multi-purpose fighters, fortsatt att försöka avbryta detta kontrakt, som redan kommer att ha kostat mer än 3 miljarder $ till Indien , att investera i enheter "som Rafale », enligt IAF:s stabschef.

Om Rafale Franska stöds effektivt av IAF och har anmärkningsvärda fördelar på den indiska marknaden, den diplomatiska, kommersiella och kommunikationsoffensiv som för närvarande leds av USA och den amerikanska försvarsindustrin i Indien, urholkar varje dag av fördelen med detta framsteg. Frånvaron av undertecknande av ett försvarskontrakt, och i synnerhet av en tilläggsbeställning av Rafale förväntas lika mycket av Dassault som av IAF, är ett tecken på denna ansträngning, som utnyttjar den indiska oppositionen, samtidigt som den försöker förföra den allmänna opinionen, för att sätta Moodi-regeringen på defensiven i denna fråga.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna