Den kinesiska marinen skaffar ett elektroniskt krigsflygplan ombord

Bara några dagar efter J-16D, den elektroniska krigföringsversionen av det kinesiska tunga stridsflygplanet J-16, är det J-15:ans tur, det kinesiska tunga stridsflygplanet ombord som härrör från Su-33, att dyka upp i form av ett elektroniskt krigsflygplan, J-15D.

Efter den tvåsitsiga J-15S-versionen avsedd för attack, är detta den tredje versionen av det kinesiska stridsflygplanet ombord, som också användes för att testa de elektromagnetiska katapulterna som kommer att utrusta det 3:e kinesiska hangarfartyget under konstruktion.

Man bör komma ihåg att flera informationer och presentationer tyder på att J-20 stealth fighter kommer att ha rätt till en version ombord på hangarfartyg utrustade med katapulter. 

Kina har idag 4 jaktplan i samtidig produktion: den lätta enmotoriga J-10, den ombordade multifunktions J-15, den tunga multifunktionella J-16, och J-20, dess smygstridsflygplan. När det gäller dess ytstridande flotta som inkluderar tunga jagare (T055 på 13.000 052 ton), medelstora jagare (T6500 på 054 ton), fregatter (T4500 på 056 ton) och korvetter (T1800 på 2 ton), verkar Kina sticka ut mycket tydligt från västerlandet. doktriner som försöker förena dess utrustning så mycket som möjligt. USA tillverkar för närvarande bara 35 jaktplan (F18 och F2) för sina egna styrkor, och XNUMX ytstridiga (Burke och LCS)

Ryssland verkar anpassa sig till den kinesiska modellen (om det inte var inspirationen), med Mig29/35, Su30, Su34 och Su35 i produktion, och snart Su-57.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna