Danmark utrustar sig med Black-Hornet-minidrönaren

- Annons -

Efter de brittiska, norska och tyska arméerna är det tur Danska väpnade styrkor ska skaffa minidrönaren Black Hornetfrån det norska företaget Prox Dynamics.

Denna minidrönare, en helikopter som bara väger 18 gram och 10 cm lång, kan nå en hastighet på 18 km/h. Transportanordningen, som väger mindre än 2 kg, består av 2 drönare, en multifunktionsskärm och ett intuitivt kontrollhandtag. Det låter dig styra en drönare från ett avstånd på upp till en kilometer. 

Designad för att användas av infanterienheter för taktisk spaning, denna drönare är både diskret och låg ljudnivå, och kan närma sig ett mål inom "några meter" utan att upptäckas. Det implementeras på några sekunder. Enligt Prox Dynamics har det norska företaget redan levererat mer än 400 drönare, eller 2000 200.000 system för nästan XNUMX XNUMX dollar per enhet.

- Annons -

Om minidrönare investerar i de väpnade styrkorna idag, begränsas deras användning dock av störningsförmågan som alltmer finns på slagfälten. System som Black-Hornet, som styrs direkt av en operatör och agerar isolerat, kommer snabbt att ha mycket begränsad nytta. Det nuvarande svaret på detta problem är användningen av trådstyrda drönare. Detta är fallet med T-14 Armata spaningsdrönare. Men tråden, även om den ger nästan obegränsad autonomi till drönaren, begränsar dess räckvidd och diskretion avsevärt.

Minidrönare representerar en mycket betydande operativ potential med svärmfunktionen. Faktum är att utplacering av en svärm av drönare gör det möjligt att motverka effekterna av elektromagnetisk störning, genom att skapa tätt placerade reläpunkter för att utgöra ett kommunikationsnätverk, eller genom att skapa ett positioneringsnät för att kompensera för frånvaron av en GPS-signal.

Förknippade med svärmars artificiell intelligens, kommer de också att kunna slå samman analys- och informationsbearbetningsmöjligheter samtidigt som de sparar drönarenergi.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna