Endast 10 Typhoon Tyskarna skulle vara operativa idag

Efter Type212-ubåtarna, fregatter, Leopard 2, Tornados, det är turen till Typhoon Tyskarna ska skapa rubriker över Rhen på grund av mycket dålig operativ tillgänglighet.

Faktum är att veckotidningen "Der Spiegel" publicerade den häpnadsväckande siffran endast 10 Typhoon operativ av de 128 tillgängliga för Luftwaffe, dvs. en faktisk tillgänglighetsgrad på mindre än 8 %. Och detta är inte ett problem isolerat över tid, bara 39 Typhoon skulle ha varit tillgänglig 2017. För att fullborda besten verkar det som att det faktiskt bara är 4 Typhoon skulle faktiskt kunna utföra stridsoperationer, på grund av bristen på ammunition... 

Orsakerna till denna tillgänglighet, som gränsar till det löjliga, kan inte enbart hittas i budgetaspekten. Det tyska försvarsministeriet har faktiskt en budget som är ungefär jämförbar med den för de franska arméerna som, även om de är under press, utför ett oändligt mycket fler uppdrag. Sålunda är inköps- och kontraktsförfarandena så långa och komplexa i Tyskland att många avvikelser skapas, såsom detta företag som tillverkar i Tyskland en väsentlig del för Typhoon, och som inte kan leverera under 6 månader efter byte av ägare, förrän administrativ validering är genomförd.

Vi undrar hur, under dessa förhållanden, kan förbundskansler Merkel ha trott att Tyskland kunde bli det europeiska försvarets centrala del? Även om det innebär att skada germansk stolthet, borde de inte försöka hämta inspiration från MINARM-DGA-parets funktion för att omdefiniera sin ekonomiska modell?

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna