Det amerikanska flygvapnets lätta attackflygplan fortskrider, men tappar intresset

Den andra testfasen angående finalisterna i det amerikanska flygvapnets "Light Attack Aircraft"-program, Ambraer A29 Super Tucano och Textron AT-6B Wolverine, började den 7 maj i Sierra Nevada. Detta program, som lanserades 2016, syftar till att välja ett lätt attackflygplan avsett att utföra uppdrag av typen mot uppror i lågintensiva zoner, och att ersätta de stridsflygplan som för närvarande används, såsom F16 och A10. , kostnaderna för som anses för höga med tanke på utförda uppdrag.

Men medan det amerikanska flygvapnet fokuserade på detta program för två år sedan, kommunicerar det mycket mindre om ämnet idag, till den grad att man undrar om det kommer att förverkligas. . Till en början var detta program faktiskt, för det amerikanska flygvapnet, ett svar på motstånd från kongressen angående tillbakadragandet av A2, vilket ansågs väsentligt av den amerikanska armén, på grund av deras förmåga att stanna kvar i området under en lång tid och att tillhandahålla ett betydande eldstöd. Dessutom var det amerikanska flygvapnet tvunget att motsätta sig förfrågningar från den amerikanska armén att använda sina egna lätta stöd- och eldstödsflygplan.

Med uppkomsten av det ryska och kinesiska hotet, underhållet av A10 som påtvingats av kongressen och den amerikanska arméns nya generations helikopterprogram som utvecklas mot ett spanings- och attackflyg, tappar LAA-programmet intresset. Det kommer sannolikt att ansluta sig till raden av projekt som påbörjats, nästan slutförts och övergivits av Pentagon...

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna