GREMLINS återvinningsbara drönarprogram på rätt spår

GREMLINS-programmet, som syftar till att starta och återställa drönare från ett C-130-flygplan under flygning, förväntas påbörja de första demonstrationerna i slutet av nästa år, enligt DARPA. 

Denna förmåga skulle representera ett betydande operativt framsteg, genom att tillåta små drönare, därför svåra att upptäcka, att operera djupt inom den motsatta styrkan. Det bör noteras i detta avseende att studier pågår för att få denna förmåga till F-22 och F-35, flygplan som själva är smygande.

Andra områden skulle dra nytta av sådan teknik, särskilt maritima patrullflygplan, genom att tillåta dem att utföra uppdraget på hög höjd, och därigenom spara bränsle och minska sårbarheten för utplacerade luftvärnssjälvförsvarssystem. , väsentligt för användning av magnetiska anomalidetektorer.

Slutligen kommer detta program att utöka möjligheterna att använda svärmar av drönare, med uppskjutnings- och återställningsprocedurer av andra drönare, vilket öppnar perspektiv när det gäller förbud, elektronisk krigföring, intelligens, etc.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna