De nya enheterna av Royal Dutch Navy tar form

Den nederländska försvarsministern, Barbara Visser, vidarebefordrade till det bataviska parlamentet en begäran från Royal Dutch Navy för en order på två nya fregatteravsedda att ersätta fregatter av Karel Doorman-klassen som når sin åldersgräns, 6 minkrigsfartyg för att ersätta de 6 minjägarna i trepartsklassen, samt en ytterligare logistisk stödbyggnad. 

De nya holländska fregaterna kommer att beställas som en del av ett gemensamt program med den belgiska flottan, som också vill förvärva två mångsidiga enheter som möter samma behov: medel- och kortdistans luftvärnsförsvar, anti-fartyg och anti-ubåt krigföring, insatskommandoarbete.

Designen och konstruktionen av dessa enheter kommer att tilldelas det holländska varvet Damen. Engelska BMT, tyska Sea Naval Solutions och svenska Saab har valts ut för design och konstruktion av de 6 minkrigsförbanden, medan kontraktet för designen av logistikfartyget inte är officiellt definierat, men kommer med all sannolikhet att bli tillskrivas Damen-varven, som byggde det första holländska logistikfartyget, HNLMS Karel Doorman.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna