Utbyggnaden av kinesiska baser hotar direkt Taiwan och Japan

Nya satellitbilder visar att den kinesiska basen Xiapu, vid kusten i Fuijan-provinsen, är föremålet många arbeten som syftar till att avsevärt stärka dess operativa förmåga. Således byggdes 24 härdade skyddsrum med förmåga att ta emot ett tungt stridsflygplan som Su-30/35 eller J-11/16 och spreds på basen, förutom de 20 härdade skyddsrum som redan fanns. Denna bas tillåter kinesiska flygplan att vara mindre än 250 km från Taipei, den taiwanesiska huvudstaden, och 350 km från den japanska kusten på ön Okinawa. 

Denna förstärkning är en del av en upptrappning av spänningarna i området, medan kinesiska styrkor ökar sina uppdrag och krigförande deklarationer om ön Taiwan, och flera baser på de omtvistade öarna i Spratlys har varit föremål för konsolideringar och förstärkningar av deras försvar. , med utplaceringen av H-9 och YJ-12 luftvärnsmissiler.

De taiwanesiska myndigheterna har nyligen ökat kraven på att skaffa nya amerikanska flygplan, särskilt den vertikala/korta starten F-35B, för att möta eventuella kinesiska förebyggande attacker. USA har hittills inte svarat på denna begäran, trots att två framstående kongressledamöter ingripit till dess fördel. Å andra sidan har de amerikanska myndigheterna gett sitt samtycke till att fortsätta med moderniseringen av 160 F-160 som genomförts av de taiwanesiska flygvapnen, samt att hjälpa den lokala industrin att designa nya ubåtar för att ersätta dess undervattensbåtar från de amerikanska lagren. från 50-talet.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna