Ryska tillverkare presenterar nya pansarfordon

Utbudet av moderna pansarfordon som erbjuds av den ryska industrin expanderar i hög hastighet, med presentationen av två nya pansarfordon av deras tillverkare, företaget Uralvagonzavod.

BMMP är ett amfibiskt infanteristridsfordonavsedd för ryska marintrupper. Utrustad med en 57 mm kanon och som kan överskrida 70 km/h på vägen och 30 km/h i vattnet, använder BMMP chassit till det nya infanteristridsfordonet Kurganet-25 och kommer att fungera som grunden för utvecklingen av en familj av pansarfordon, allt från lätta stridsvagnar utrustade med en 125 mm kanon till bepansrade kommando- eller spaningsfordon. Den bär 10 utrustade soldater och drivs av en besättning på 3 personer. De första leveranserna av detta pansarfordon kan ske redan 2023.

Armata-familjen växer också med TOS-2, en multipelraketgevär som kan skjuta upp 24 220 mm termobariska raketer. Utvecklingen av TOS-1A som den tar tornet från, den använder chassit på T-14 Armata, dess besättning på 3 medlemmar arrangerade i en autonom säkerhetskapsel, såväl som den afghanska rustningen. Inget leveransdatum kommuniceras för TOS-2, men det är osannolikt att det kommer att inträffa före 2025, eftersom produktionen av T-14 och T-15 regelbundet skjuts upp och reduceras, på grund av tekniska svårigheter och ett högt pris på enheter.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna