Naval Group går samman med SNC i Rumänien för att svara på anbudsinfordran för 4 korvetter

Naval Group tillkännagav undertecknandet av en allians med det rumänska varvet SNC, för konstruktion av Gowind2500-korvetter. Som en del av moderniseringen av sina väpnade styrkor inledde Rumänien ett samråd i mars 2018 för byggandet av fyra multifunktionskorvetter, som absolut måste byggas i Rumänien. Endast holländaren Damen hade en plats i Rumänien, och kontraktet verkade därför vara utlovat till honom. 

Ändring av sammanhang med detta tillkännagivande från Naval Group, vilket gör att den franska gruppen kan konkurrera med sin Gowind2500-korvett, som redan beställts för nästan 20 enheter runt om i världen. I november 2017 föreslog president Macron också Gowind2500 till Bulgarien, som försöker förvärva 2 moderna korvetter, och denna modell ligger fortfarande på förhandlingsbordet med Grekland, som dock verkar gynna tyngre lösningar, såsom FTI Belh@rra.

Gowin76 bär en 16 mm kanon, 8 vertikala silos för en kortdistans Mica VL yt-till-luft-missil, 40 MM2 Exocet anti-skeppsmissiler och 90 trippeltorpedutskjutare utrustade med Mu-2500. svit av högpresterande luft-/yt- och undervattensdetektion, inklusive en 3D Smart-S Mk2-radar och en CAPTAS-2 släpt ekolod.

Utplaceringen av 4 eller 6 Gowind2500s skulle sannolikt avsevärt förändra maktbalansen i Svarta havet.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna